Έβγαλες κριθαράκι στα μάτια όπως η Ζέτα Μακρυπούλια: 3 φυσικές θεραπείες για να δοκιμάσεις

Πατούλια Κατερίνα
Έβγαλες κριθαράκι στα μάτια όπως η Ζέτα Μακρυπούλια: 3 φυσικές θεραπείες για να δοκιμάσεις

Κριθαράκι στο μάτι; Ιδού πώς να το αντιμετωπίσεις

Δεν είναι κάτι σπάνιο! Ξυπνάς με το μάτι σου κόκκινο και το λεγόμενο κριθαράκι στο μάτι να κάνει πάρτι. Αυτό το μικρό εξάνθημα πάνω στο βλέφαρο που κάνει το μάτι σου πιο κόκκινο από ποτέ, εκδηλώνεται είτε εξωτερικά είτε εσωτερικά.

Το κριθαράκι είναι μια λοίμωξη που προκαλεί ένα ευαίσθητο στην αφή, κόκκινο εξόγκωμα στο βλέφαρο. Συνήθως εμφανίζεται κατά μήκος της άκρης του βλεφάρου, αλλά μπορεί να δημιουργηθεί και στο εσωτερικό του βλεφάρου.

Ουσιαστικά μιλάμε για μόλυνση του ματιού από σταφυλόκοκκος που ανήκει στη φυσιολογική μικροχλωρίδα της επιδερμίδας, δηλαδή ζει και αναπαράγεται επάνω στο δέρμα χωρίς να προκαλεί επιπλοκές. Όταν όμως παγιδεύεται στο βλέφαρο μαζί με νεκρά κύτταρα, μπορεί να προκαλέσει λοίμωξη στο σμηγματογόνο αδένα. Τότε εμφανίζεται το κριθαράκι στο μάτι.

Το κριθαράκι φεύγει συνήθως από μόνο του μετά από δύο με τρεις ημέρες. Μέχρι τότε, όμως, η ενόχληση είναι αρκετά έντονη.

Αυτό συνέβη και στη Ζέτα Μακρυπούλια που ζήτησε την βοήθεια του κοινού για φυσικές συνταγές αντιμετώπισης του προβλήματος.
Ας αφήσουμε στην άκρη την εύρεση Μαρίας επί τρία κι ας δούμε μερικά μυστικά που μπορείς να κάνεις, μέχρι να πας στο γιατρό, για να ανακουφιστείς.

Κάνε ζεστές κομπρέσες: Η ζεστή κομπρέσα όχι μόνο καταπολεμά τον πόνο και τη φλεγμονή, αλλά επιταχύνει και τη διαδικασία επούλωσης. Μην πιέζεις την κομπρέσα, απλά την ακουμπάς στο βλέφαρο.

Βάλε σακουλάκι τσαγιού: Δρα όπως η κομπρέσα για να καταπραΰνει τον όμως ταυτόχρονα το τσάι βοηθά να υποχωρήσει το κριθαράκι χάρη στις ταννίνες που περιέχει (ειδικά το μαύρο τσάι).

Κάνε πλύση με αλατόνερο όπως θα δεις στο βίντεο.