Πώς θα υπολογίσεις πότε ακριβώς πρέπει να πας για ύπνο;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Πώς θα υπολογίσεις πότε ακριβώς πρέπει να πας για ύπνο;

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος

Πόσο κοιμήθηκες χθες το βράδυ; Και μήπως θυμάσαι πόσο κοιμήθηκες το προηγούμενο βράδυ; Η παρακολούθηση του χρονοδιαγράμματος του ύπνου σου μπορεί να μην είναι κορυφαία προτεραιότητα σου, αλλά ο επαρκής ύπνος είναι κρίσιμος για την υγεία σου με πολλούς τρόπους.

Μπορεί να μην το συνειδητοποιείς, αλλά η ποσότητα του ύπνου που κάνεις μπορεί να επηρεάσει τα πάντα, από το βάρος και το μεταβολισμό σου μέχρι τη λειτουργία του εγκεφάλου και τη διάθεσή σου.

Για πολλούς ανθρώπους, ο χρόνος αφύπνισης είναι σταθερός. Η ώρα που πας για ύπνο, ωστόσο, τείνει να ποικίλλει ανάλογα με την κοινωνική σου ζωή, το πρόγραμμα της δουλειάς, τις οικογενειακές υποχρεώσεις, τη νέα σειρά που βλέπεις στο Netflix, ή απλά πότε αρχίζεις να αισθάνεστε κουρασμένη.

Ωστόσο αν γνωρίζεις την ώρα που πρέπει να σηκωθείς το πρωί, και γνωρίζεις ότι χρειάζεσαι μια συγκεκριμένη ποσότητα ύπνου για να λειτουργήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, απλά πρέπει να υπολογίσεις την ώρα που πρέπει να πας για ύπνο.

Σύμφωνα με το National Sleep Foundation η φωτό που θα δεις παρακάτω, είναι οι γενικές οδηγίες ύπνου για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες.

Μπες στη gallery για να δεις πόσες ώρες πρέπει να κοιμάσαι ανάλογα με την ηλικία σου, αλλά και για να δεις τι ώρα πρέπει να κοιμηθείς ανάλογα με την ώρα που πρέπει να ξυπνήσεις, αλλά και ανάλογα με τους κύκλους του ύπνου.