Μπορείς τελικά να κάνεις την περίοδό σου να έρθει νωρίτερα;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Μπορείς τελικά να κάνεις την περίοδό σου να έρθει νωρίτερα;

Ή είναι όλα ένα μύθος;

Ποια από όλες εμάς δεν έχει συνειδητοποιήσει ξαφνικά, πως της έχει έρθει περίοδος στην πιο ακατάλληλη στιγμή ever; Σε ένα ταξίδι που περίμενες καιρό, στον γάμο της αδερφής ή της κολλητής σου ή στην επέτειό σου; Εάν η περίοδός σου δεν έχει συμπτώματα όπως αλλαγή διάθεσης, κράμπες ή φούσκωμα, πάντα θέλεις να τελειώνεις λίγο νωρίτερα μαζί της.

Έχεις αναρωτηθεί όμως ποτέ εάν μπορείς να κάνεις την περίοδό σου να έρθει νωρίτερα, προκειμένου να τελειώσει και νωρίτερα; Εάν το Googl-άρεις θα βρεις πηγές που λένε πως η γυμναστική, το να πίνεις τσάι βοτάνων ή το να χαλαρώνεις μπορεί να κάνει την περίοδό σου να έρθει νωρίτερα. Φυσικά και δεν σου προτείνουμε να κάνεις εσκεμμένα τίποτα τα παραπάνω, πρέπει όμως να μάθουμε αν ισχύουν πραγματικά αυτά τα tips.

Κανένα από αυτά δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι αλλάζει το πρόγραμμα της περιόδου σου. Δυστυχώς δεν μπορείς να χειραγωγήσεις τη μητέρα φύση και να κάνεις την περίοδό σου να έρθει νωρίτερα, με φυσικό τρόπο τουλάχιστον.

«Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να λειτουργήσει εκτός από την ορμονική χειραγώγηση», λέει η Mary Jane Minkin, MD, κλινική καθηγήτρια στο Τμήμα Μαιευτικής, Γυναικολογίας και Αναπαραγωγικών Επιστημών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Yale.

Η λύση για να ελέγξεις την περίοδό σου είναι το χάπι (aka αντισυλληπτικά) όμως πριν προβείς σε οποιαδήποτε ενέργεια πρέπει να έχεις μιλήσει με τον/την γυναικολόγο σου, να έχεις κάνει τις απαιτούμενες εξετάσεις, και να σου δώσει εκείνη το «οκ» για να τα πάρεις. Μέχρι τότε απλά κρατάς πως δεν μπορείς να ελέγξεις την περίοδό σου.