Έχεις αυπνίες; Αυτές είναι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις πριν κοιμηθείς

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Έχεις αυπνίες; Αυτές είναι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις πριν κοιμηθείς

Μάλλον σε επηρεάζουν

Το φαγητό που τρως για βραδινό ή λίγη ώρα πριν πας για ύπνο εκτός του ότι μπορεί να επηρεάσει το στομάχι σου, ενδέχεται να επηρεάσει και την ποιότητα του ύπνου σου. Σου έχει τύχει να φας και αμέσως μετά από λίγο να πέσεις για ύπνο και να μην μπορείς να κοιμηθείς με τίποτα; Έχεις σκεφτεί πως μπορεί να ήταν το φαγητό που έφαγες, αυτό που σου στέρησε τον ύπνο σου;

Υπάρχουν κάποιες τροφές, οι οποίες δεν έχουν και πολύ καλή αλληλεπίδραση με τον βραδινό ύπνο και γι’ αυτό να δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς. Πριν φτιάξεις λοιπόν το βραδινό σου δες 5 τροφές που καλό θα ήταν να αποφεύγεις πριν κοιμηθείς, αν δεν θέλεις να μείνεις ξύπνια όλο το βράδυ.

#1. Grapefruit
Tο γκρέιπφρουτ είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, αλλά είναι επίσης όξινο. Η κατανάλωση γκρέιπφρουτ πριν από τον ύπνο μπορεί να προκαλέσει καούρα και αυτό είναι σίγουρα κάτι που δεν θέλεις. Αν θέλεις οπωσδήποτε να φας, η καλύτερη ώρα είναι το πρωί.

#2. Σέλερι
Το σέλινο και άλλα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό (αγγούρια, καρπούζι, ραπάνια και άλλα) είναι φυσικά διουρητικά που μπορεί να σου προκαλέσουν να ξυπνήσεις στη μέση της νύχτας με γεμάτη κύστη. Αν υπάρχει στη διατροφή σου και θέλεις να φας, καλύτερα να το κάνεις τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν πας για ύπνο.