Ξυπόλητη όχι από επιλογή

Ξυπόλητη όχι από επιλογή

Αλλά από ανάγκη!

Αισθάνεστε έντονο στα δάχτυλα, ειδικά όταν φοράτε κλειστά παπούτσια; Μήπως ο πόνος εντοπίζετε στο μεγάλο σας δάχτυλο, από τη μία πλευρά; Είναι και κόκκινο και πρησμένο; Όλο αυτό σας συμβαίνει, διότι η άκρη του νυχιού σας, όσο μεγαλώνει προς τα μέσα στο πλάι, μέσα στο δέρμα του ποδιού. Φορώντας παπούτσια που είναι πάρα πολύ σφιχτά ή πάρα πολύ στενά, μπορεί να επιδεινώσετε το πρόβλημα.

Τι μπορεί να κάνετε γι' αυτό;

1. Αποφεύγετε να φοράτε μυτερά παπούτσια. Ειδικά αν πρόκειται να περπατήσετε πολύ, προτιμήστε άνετα παπούτσια και εν ανάγκη, όταν φτάσετε στον προορισμό σας, αλλάξτε τα.

2. Κρατήστε τα πόδια σας καλά ενυδατωμένα. Όταν το δέρμα στα δάχτυλα των ποδιών σας πάσχει από κάποιου είδους φλεγμονής, στο σημείο εκείνο μπορεί να σχηματιστεί κάλος, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη πίεση στο νύχι που εισχωρεί στο δέρμα. Κρατώντας μαλακό δέρμα βοηθάτε στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

3.Κόψτε τα νύχια σας ίσια. Και μην λιμάρετε τις γωνίες προς τα κάτω. Αν κάνετε πεντικιούρ εκτός σπιτιού, βεβαιωθείτε ότι αυτός που σας το κάνει, το γνωρίζει.

4.Δείτε έναν γιατρό αν έχετε σημάδια μόλυνσης ή σοβαρής φλεγμονής. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι σημαντικό οίδημα και ερυθρότητα ή και φουσκάλες με υγρό ή ακόμα και πύον.