Τελικά αυτή είναι η ιδανική ώρα για να ζυγίζεσαι

Τελικά αυτή είναι η ιδανική ώρα για να ζυγίζεσαι

Είναι νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ; Τι λένε οι ειδικοί;

Ξέρουμε πως ο μεγαλύτερος φόβος σου, ειδικά αυτό το διάστημα που είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι και τρώμε σχεδόν τα πάντα, είναι το να ανέβεις στη ζυγαριά. Οκ, σε καταλαβαίνουμε, αλλά δεν θα ήταν καλύτερο να κάνεις την καρδιά σου πέτρα και να ανέβεις για να ξέρεις που ακριβώς βρίσκεσαι; Σίγουρα δεν θέλεις σε μερικές εβδομάδες να βγεις από το σπίτι και να μην χωράς με τίποτα σε κανένα παντελόνι σου.

Έστω λοιπόν πως κάνεις το μεγάλο βήμα και παίρνεις την απόφαση να ανέβεις. Ποια είναι η ιδανική ώρα όμως για να ζυγιστείς μέσα στην ημέρα; Όταν ανεβαίνεις στη ζυγαριά κάνε το με προσοχή. Προφανώς υπάρχει ένας σωστός τρόπος για να ζυγιστείς και όσο ακολουθείς αυτόν τον κανόνα ενδέχεται να έχεις αποτελέσματα για τα οποία θα είσαι περήφανη.

Αρχικά οι γιατροί αναφέρουν πως πρέπει να βρεις μία συγκεκριμένη ώρα μέσα στη μέρα να ζυγίζεσαι και να την τηρείς συνεχώς ότι και αν γίνεται. Δεδομένου ότι το βάρος σου αλλάζει καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, είναι δύσκολο να έχεις ακριβές αποτέλεσμα αν κάθε μέρα ζυγίζεσαι διαφορετική ώρα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να ανέβεις στη ζυγαριά το πρωί, αφού αδειάσεις την ουροδόχο κύστη σου και πριν φας πρωινό ή πας στο γυμναστήριο (προ καραντίνας). Όχι μόνο θα δεις έναν μικρότερο αριθμό (woohoo!), αλλά θα δεις επίσης μια πιο ακριβή αντανάκλαση του πόσο πραγματικά ζυγίζεις - χωρίς επιπλέον κιλά χάρη στο νερό, τα τρόφιμα κ.λπ.

Επιπλέον, βεβαιώσου ότι η ζυγαριά σου είναι σε σκληρή, επίπεδη επιφάνεια (χωρίς χαλιά) και ότι στέκεσαι ακίνητη με το βάρος σου κατανεμημένο ομοιόμορφα και στα δύο πόδια. Η ακριβέστερη μέτρηση του βάρους σου είναι εγγυημένη για να ηρεμήσει το μυαλό σου και να αυξήσεις το κίνητρο για απώλεια βάρους.