5 αντιιικές τροφές για να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα

5 αντιιικές τροφές για να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα

Και να προστατευθείς από τους ιούς

Αυτά που τρως έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ενέργειά σου, στον ύπνο και τη διάθεσή σου. Υπάρχουν όμως και ορισμένα τρόφιμα που μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα, βοηθώντας το να καταπολεμήσει ιούς και βακτήρια που θα μπορούσαν να σε κάνουν να αρρωστήσεις.

Για να είμαστε σαφείς, το να τρως υγιεινά δεν θα σε κάνει άνοσο στον κορονοϊό. Στο κομμάτι αυτό θα πρέπει απλά να ακολουθήσεις τις συστάσεις: να φοράς μάσκα όταν βγαίνεις, να αποφεύγεις τη στενή επαφή με άλλους κ.ο.κ. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας αυτής όμως, χρειάζεσαι όλη τη βοήθεια που μπορείς να λάβεις. Και είναι αλήθεια ότι ορισμένα τρόφιμα έχουν αποδειχθεί ότι προστατεύουν την υγεία σου και έχουν αντιιικές ιδιότητες.

Γνωρίζεις όμως ποιες είναι αυτές;

#1. Σκόρδο
Ναι, το σκόρδο είναι τόσο καλό όσο όλοι λένε. Οι ενώσεις που βρίσκονται στο σκόρδο μπορούν να μειώσουν τη σοβαρότητα του κρυολογήματος ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα. Το σκόρδο ρυθμίζει επίσης την ανοσολογική απόκριση, η οποία είναι υπεύθυνη για τη θεραπευτική δράση αυτού του φαγητού.

#2. Ginger
«Το τζίντζερ έχει πολλές ισχυρές ενώσεις, συμπεριλαμβανομένων των gingerols, shogaol και paradols», αναφέρουν οι ειδικοί. Αυτά μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση της ανοσίας βελτιώνοντας την αντιοξειδωτική λειτουργία και μειώνοντας το οξειδωτικό στρες. Το τζίντζερ μπορεί επίσης να εμποδίσει τους ιούς να προσκολληθούν στα κύτταρα.

#3. Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά, όπως φυλλικό οξύ, βιταμίνη Κ, φυτικές ίνες και ασβέστιο. Βρέθηκε πρόσφατα μάλιστα ότι διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα πέρα από τα θρεπτικά οφέλη.

#4. Πράσινο τσάι
Ορισμένες ενώσεις στο πράσινο τσάι έχει αποδειχθεί ότι διεγείρουν τα Τ-κύτταρα. Τα Τ-κύτταρα είναι υπεύθυνα για τη θανάτωση ιών και βακτηρίων που εκσφενδονίζονται στο σώμα σου. Οι κατεχίνες στο τσάι είναι επίσης αντιμικροβιακές, αντιοξειδωτικές και μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση ασθενειών.

#5. Ξηροί καρποί και σπόροι
Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε. Αυτό το θρεπτικό συστατικό βοηθά το σώμα να παράγει Τ-κύτταρα, τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να εξοντώσουν μολυσματικά μικρόβια. Τα καρύδια περιέχουν επίσης καλά αντιοξειδωτικά.