Πώς θα «θωρακίσεις» την υγεία της ευαίσθητης περιοχής;

Πώς θα «θωρακίσεις» την υγεία της ευαίσθητης περιοχής;

Το καλοκαίρι που με τόση ανυπομονησία περιμέναμε, είναι επιτέλους εδώ και εμείς δεν βλέπουμε την ώρα για την επόμενη βουτιά με τις κολλητές μας, σε κάποια από τις πλησιέστερες παραλίες της πόλης. Λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, εφοδιάζοντας την τσάντα θαλάσσης με υφασμάτινη μάσκα, αντισηπτικό και γάντια, εφαρμόζοντας μία γενναία δόση από αντηλιακό σε πρόσωπο και σώμα, θα νιώθεις πιο έτοιμη από ποτέ, να απολαύσεις το καλοκαίρι.

Ωστόσο, πόσο σίγουρη είσαι ότι δεν σου έχει ξεφύγει κάτι; Αναφέρομαι φυσικά στην ευαίσθητη περιοχή, ένα «πολύτιμο» σημείο στο σώμα μας, στο οποίο αρκετές από εμάς, ίσως δεν δίνουμε την φροντίδα που του αναλογεί. Διότι κακά τα ψέματα, μια επίσκεψη στον γυναικολόγο κάθε έξι μήνες, δεν είναι αρκετή για να μας εγγυηθεί ότι ο κόλπος μας θα είναι όσο υγιής, θα θέλαμε.

Ακριβώς για αυτό, είναι απαραίτητο να αποκτήσουμε μία αυστηρή ρουτίνα περιποίησης, η οποία μπορεί να μας απαλλάξει από ενοχλητικά συμπτώματα, δυσοσμίες, μύκητες και... απρόσκλητες καλοκαιρινές ουρολοιμώξεις. Αν αναρωτιέσαι τι πρέπει να κάνεις, παρακάτω θα βρεις όλα τα tips και τους superfoods «συμμάχους», που θα «θωρακίσουν» στο έπακρο την υγεία της ευαίσθητης περιοχής σου.

Προσοχή στα κολπικά ντους

Ειλικρινά, ξέρω πόσο ευχάριστη είναι η αίσθηση καθαριότητας, όταν χρησιμοποιείς ένα από τα ειδικά σχεδιασμένα κολπικά ντους, όμως πόσο σίγουρη είσαι οτι είναι απόλυτα καθαρό; Η αντλία ενός προϊόντος για κολπικές πλύσεις συσσωρεύει εύκολα μικρόβια -ακόμη και όταν το καπάκι είναι κλειστό. Επιπλέον, η συχνή χρήση μπορεί να επηρεάσει το φυσικό pH του κόλπου μας, κάνοντας το πολύ πιο ευάλωτο σε λοιμώξεις. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να αφήσουμε την ευαίσθητη περιοχή να παράγει φυσικά από μόνη της τα «καλά» βακτήρια που χρειάζεται για να είναι σε ισορροπία και να την καθαρίζουμε μόνο εξωτερικά με ένα υγρό μαντιλάκι.

Κάνε τη διατροφή σου «σύμμαχο»

Ανανάς, κράνμπερι, φράουλες, αβοκάντο, σολομός, γιαούρτι, δημητριακά ολικής άλεσης είναι μόνο μερικές από τις τροφές που μπορούν να ωφελήσουν την υγεία της ευαίσθητης περιοχής. Παρόλα αυτά, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που ο ιδρώτας και οι βουτιές στη θάλασσα κάνουν την κατάσταση κάπως πιο δύσκολη, μπορείς να επενδύσεις σε ένα ειδικά σχεδιασμένο συμπλήρωμα διατροφής με ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία, όπως είναι το Cranbecare με «πλούσιο» εκχύλισμα σε περιεκτικότητα cranberry (vaccinium macrocarpon) από τη Superfoods -χωρίς γλουτένη, νάτριο, ζάχαρη, λακτόζη ή σόγια. Με αυτόν τον τρόπο και πίνοντας μπόλικο νερό μέσα στην ημέρα, να είσαι σίγουρη πως φέτος το καλοκαίρι, καμία παραθαλάσσια εξόρμηση δεν θα επηρεάσει την υγεία του κόλπου σου.

superfoods cranb 1

Άρχισε να επιλέγεις καλύτερα εσώρουχα

Αν τα μοναδικά κριτήρια που είχες μέχρι σήμερα για την επιλογή των εσωρούχων σου, ήταν το σχέδιο και το χρώμα, μάλλον ήρθε ο καιρός να αλλάξεις άποψη. Για να μην επιβαρύνεται η ευαίσθητη περιοχή και να μπορεί να «ανασαίνει» επαρκώς, είναι σημαντικό να επιλέγουμε εσώρουχα από βαμβάκι που την «αγκαλιάζουν» -και όχι στενά εσώρουχα από κακής ποιότητας υφάσματα, τα οποία μέσω της τριβής που δημιουργείται, μπορεί να ερεθίσουν την ευαίσθητη περιοχή. Μάλιστα, αν απουσιάζεις πολλές ώρες από το σπίτι, μπορείς να έχεις στην τσάντα σου ένα δεύτερο εσώρουχο και να αλλάζεις πριν πας στο γυμναστήριο ή όταν φεύγεις από το γραφείο. Θα νιώθεις πολύ πιο άνετη και καθαρή.

euaisthiti perioxi 2

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές και υιοθετώντας βασικούς κανόνες υγιεινής, δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα μειώσεις δραστικά τον κίνδυνο κάποιας βακτηριακής μόλυνσης φέτος το καλοκαίρι. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάς πως προτού αποφασίσεις να προσθέσεις κάποιο ειδικό συμπλήρωμα στη διατροφή σου, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς και την έμπειρη γνώμη του γυναικολόγου σου.