Ο σωστός τρόπος να καθαρίζεις με τα αντισηπτικά μαντηλάκια

Πατούλια Κατερίνα
Ο σωστός τρόπος να καθαρίζεις με τα αντισηπτικά μαντηλάκια

Αντισηπτικά μαντηλάκια: Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να τα χρησιμοποιήσεις;

Ο κορονοϊός μας έχει οδηγήσει στο να αποστειρώνουμε τα πάντα και τα αντισηπτικά ματηλάκια είναι μία εύκολη και γρήγορη λύση. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να τα χρησιμοποιήσεις;

Τα αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια είναι εμποτισμένα με χημικά που μπορούν να σκοτώσουν κάθε τύπο μικροβίου. Αλλά, για να το κάνουν αυτό θα πρέπει να εκτεθούν τα μικρόβια στα χημικά τους για τρία με δέκα λεπτά, ανάλογα με την μάρκα τους. Αν, δηλαδή, πάρεις ένα μαντηλάκι και καθαρίσεις βιαστικά μία επιφάνεια δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Ο σωστός τρόπος να χρησιμοποιήσεις ένα αντισηπτικό μαντηλάκι αποτελεσματικά είναι να το περάσεις αργά από την επιφάνεια που θέλεις να καθαρίσεις και να σιγουρευτείς ότι αυτή θα παραμείνει νωπή για λίγο χρόνο ακόμα, ώστε τα χημικά του να σκοτώσουν τα μικρόβια.

Και αν κατάλαβες μόλις ότι χρησιμοποιούσες τα μαντηλάκια λάθος όλο αυτό τον καιρό, μην απελπίζεσαι. Ακόμα και αν τα μαντηλάκια δεν σκότωναν τα μικρόβια, τουλάχιστον βοηθούσαν στο να τα απομακρύνουν. Αυτό συμβαίνει επειδή η απομάκρυνση των μικροβίων από ένα σπίτι αποτελείται από δύο βήματα: Πρώτα το καθάρισμα, απομακρύνοντας τα μικρόβια, όπως με το να τα σκουπίζεις και έπειτα η απολύμανση, σκοτώνοντας τα μικρόβια με τα χημικά.

Άρα, αν δεν καθάριζες σωστά με τα μαντηλάκια μέχρι τώρα, τουλάχιστον απομάκρυνες τα μικρόβια, μειώνοντας τον κίνδυνο να αρρωστήσεις από αυτά. Φυσικά, υπάρχει και πιο οικονομικός τρόπος να το κάνεις με ένα απλό χαρτί κουζίνας. Για αυτό το λόγο, τώρα που τα αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια είναι πολύτιμα, φρόντισε να τα χρησιμοποιείς σωστά στο εξής.