Τελικά βοηθούν τα γυαλιά μυωπίας στο να μην κολλήσεις covid19;

Τελικά βοηθούν τα γυαλιά μυωπίας στο να μην κολλήσεις covid19;

Τι δείχνουν οι έρευνες

Τελικά τι ισχύει με τα γυαλιά και την προστασία που μας προσφέρουν από τον κορονοϊό; Ερευνητές από την Κίνα ανέλυσαν τα δεδομένα ασθενών με covid 19 και διαπίστωσαν πως ελάχιστες βαριές περιπτώσεις φορούσαν γυαλιά μυωπίας.

Η έρευνα κράτησε 47 ημέρες και μόνο το 6% των ασθενών με πολλά συμπτώματα είχαν μυωπία ή πρεσβυωπία και χρησιμοποιούσαν γυαλιά για πάνω από οκτώ ώρες.

Αυτό που κατάφεραν να δουν οι ειδικοί, μετά το ξέσπασμα του ιού στην Wuhan είναι πως ελάχιστοι ασθενείς που φορούσαν γιαγιά έπρεπε να νοσήσουν και να νοσηλευτούν.

Είναι πιθανό τα γυαλιά να δρουν ως φυσικό εμπόδιο για τα σταγονίδια που μεταφέρουν τον ιό ή επειδή οι άνθρωποι που φορούν γυαλιά δεν συνηθίζουν να τρίβουν και να πιάνουν τη μύτη τους όσο τακτικά το κάνει ο υπόλοιπος πληθυσμός.

Η έρευνα αυτή που δημοσιεύτηκε στο JAMA Ophthalmology συνοδευόταν από σημείωση της ειδικού Lisa Maragakis του Johns Hopkins School of Medicine που εξηγούσε πως πρέπει να δούμε τα αποτελέσματα με προσοχή μιας και η εν λόγω έρευνα μέτρησε data από 300 μόνο περιπτώσεις.



Αυτό που πρέπει να σκεφτούμε και να μελετήσουν οι ειδικοί είναι το αν μια ασπίδα για τα μάτια σε συνδυασμό με την μάσκα θα μπορούσε να μας προφυλάξεις ακόμα περισσότερο από τον covid 19.