Αυτό είναι το μυστικό για να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πόνοι στον αυχένα σου

Αυτό είναι το μυστικό για να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πόνοι στον αυχένα σου

Δύο κινήσεις είναι αρκετές!

Πολλοί από εμάς φέρουμε μεγάλη ένταση στο σώμα μας χωρίς καν να το συνειδητοποιήσουμε. Μετά από μια κουραστική μέρα, η εξάντληση ή το άγχος που «χτίζεται» σταδιακά μέσα στο σώμα μας φαίνεται πως δημιουργεί γερά θεμέλια στους μύες μας με αποτέλεσμα να έχουμε πόνους σε διάφορα σημεία χωρίς να μπορούμε να κάνουμε κάτι δραστικό ώστε να περάσουν.

Χωρίς να το θέλουμε, με την πολύωρη εργασία μπροστά στον υπολογιστή, ο αυχένας, η πλάτη και τα χέρια μας αρχίζουν να αντιμετωπίζουν τεράστια μυοσκελετικά προβλήματα που κάποιες φορές εξελίσσονται σε χρόνια.

Εάν έχεις ανακαλύψει πως ακόμη και ένα από αυτά τρία σημάδια έχουν αρχίσει να σε απασχολούν, αυτό που πρέπει να κάνεις άμεσα είναι ένα καθημερινά μασάζ. Οι μαλάξεις στα σημεία που σε πονούν μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη διάθεσή σου και να ανακουφίσουν την εν λόγω ένταση, σύμφωνα με το Healthline. Ένα απολαυστικό μασάζ στα σημεία που έχεις περισσότερο ανάγκη για να χαλαρώσουν, είναι το μυστικό για να διώξεις την ένταση και την κούραση ανά πάσα στιγμή.

Το άγχος εκδηλώνεται με πολλούς τρόπους και μπορεί ακόμη και να εμφανιστεί όταν προσπαθείς να κοιμηθείς. Δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να μένεις ξύπνια και να μην καταλαβαίνεις τον λόγο. Αν αυτό είναι κάτι με το οποίο παλεύεις συνεχώς, κάτι τόσο απλό όσο το να κάνεις μασάζ κάθε μέρα μπορεί να το αλλάξει. Επιπλέον, ένα θεραπευτικό μασάζ συνοδεύεται από πολλά οφέλη για τη σωματική και ψυχική σου υγεία.

masage1

Ένα μασάζ κάθε μέρα μπορεί να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος και να αντιστρέψει σημάδια γήρανσης.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Science Daily, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Σικάγο διαπίστωσαν ότι η θεραπεία του μασάζ αύξησε τη ροή και την κυκλοφορία του αίματος τόσο στους συμμετέχοντες που έκαναν συστηματικά μαλάξεις στο σώμα τους όσο και σε εκείνους που δεν το έκαναν συχνά. Η Nina Cherie Franklin, που είναι ένας από τους συγγραφείς της μελέτης και μεταδιδακτορικός συνεργάτης της UIC στη φυσικοθεραπεία, εξήγησε πώς το μασάζ μπορεί επίσης να βοηθήσει άτομα που έχουν τραυματιστεί. «Η μελέτη μας επικυρώνει την αξία του μασάζ κατά την άσκηση και τον τραυματισμό, η οποία είχε προηγουμένως αναγνωριστεί αλλά βασίστηκε σε ελάχιστα δεδομένα. Προτείνει επίσης την αξία του μασάζ εκτός του πλαισίου της άσκησης», εξήγησε η Franklin.

Χρησιμοποιώντας τα χέρια μας για μασάζ στους μύες μας μπορούμε επίσης να μειώσουμε τη μυϊκή καταπόνηση και να ανακουφιστούμε ταυτόχρονα από τη ένταση των νεύρων. Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορούμε να εναλλάσσουμε διαφορετικές τεχνικές, συμπεριλαμβανομένου του ενεργού χαμηλώματος των ώμων μας, της στερέωσης της στάσης μας όταν καθόμαστε στο γραφείο, ώστε ο λαιμός και η πλάτη μας να ευθυγραμμίζονται.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του μασάζ είναι η ομορφιά μας. Το καθημερινό μασάζ προάγει την ανάπτυξη των κυττάρων και μειώνει τη φλεγμονή που, όταν συνδυάζονται, κάνουν το δέρμα μας να λάμψει και να φαίνεται χρόνια νεότερο.