Κοκκινίζουν τα μάγουλά σου όταν πίνεις αλκοόλ; Δεν είσαι η μόνη- Μάθε γιατί συμβαίνει

Κοκκινίζουν τα μάγουλά σου όταν πίνεις αλκοόλ; Δεν είσαι η μόνη- Μάθε γιατί συμβαίνει

Υπάρχει ένας σημαντικός λόγος που όταν κάποιος πίνει ένα αλκοολούχο ποτό φαίνεται πως κοκκινίζει στο πρόσωπο.

Πόσες φορές πίνουμε ένα ποτήρι κρασί και αμέσως αρχίζει το πρόσωπό μας να γίνεται πιο ροδαλό; Πολλές, θα απαντήσεις ειδικά όταν δεν είσαι συνηθισμένη στο αλκοόλ.

Και μπορεί να συνοδεύεται με ευεξία και πολλά περισσότερα γέλια όμως οι επιστήμονες έχουν μια συγκεκριμένη απάντηση να μας δώσουν γι΄αυτό το υπέροχο -φαινομενικά- κοκκίνισμα που εκδηλώνεται στο πρόσωπό μας.

Μελατονίνη και αλκοόλ: Ο συνδυασμός τους μπορεί να είναι επιβλαβής για τον οργανισμό σου

Ενώ είναι ένα πολύ γνωστό το γεγονός ότι η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να έχει επίδραση σε πολλά μέρη του σώματός μας, από το ήπαρ και τα νεφρά έως τη γνωστική λειτουργία του εγκεφάλου, ορισμένοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυξημένη έξαψη στο πρόσωπο ως δυσάρεστη παρενέργεια της κατανάλωσης περισσότερου αλκοόλ.

Yπάρχει ένας επιστημονικός λόγος για αυτό

alkool kokkinisma2

Σύμφωνα με το Healthline, όσοι αντιμετωπίζουν έξαψη στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια ή μετά την κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να έχουν ένα συγκεκριμένο γονίδιο που εμποδίζει το σώμα να αφομοιώσει σωστά το αλκοόλ. «Η έξαψη συμβαίνει όταν κάποιος δε "χωνεύει" εντελώς το αλκοόλ», επιβεβαίωσε ο Δρ Abisola Olulade στο Byrdie.

Μια μετάλλαξη του γονιδίου ALDH2 είναι πιθανώς ο λόγος για τον οποίο μερικοί άνθρωποι - περίπου 8% του πληθυσμού - δυσκολεύονται να διαλύσουν την ακεταλδεΰδη, η οποία είναι μια ουσία που βρίσκεται στο αλκοόλ. Έχοντας πάρα πολύ ακεταλδεΰδη στο σώμα μπορεί να προκαλέσει άλλες δυσάρεστες παρενέργειες, όπως καρδιακά προβλήματα, ναυτία και έμετο.

Cameron Diaz: Αφήνει τα κινηματογραφικά πλατό και μας συστήνει το κρασί της

Οποιοσδήποτε μπορεί να έχει μια μετάλλαξη του γονιδίου ALDH2, αλλά έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο έδειξε ότι όσοι έχουν Ασιατική καταγωγή έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο γενετικής κληρονομιάς του γονιδίου. Δυστυχώς, δεν υπάρχει θεραπεία γι' αυτό.



Στην πραγματικότητα, ο μόνος τρόπος για να μην κοκκινίζει το πρόσωπο και να νιώθει εξάψεις, είναι να περιορίσεις το αλκοόλ.