Μαγνήσιο: Δες πώς θα καταλάβεις ότι υπάρχει έλλειψη στον οργανισμό σου

Μαγνήσιο: Δες πώς θα καταλάβεις ότι υπάρχει έλλειψη στον οργανισμό σου

Νιώθεις κόπωση; Αντί να σκέφτεσαι πως χρειάζεσαι ξεκούραση, μήπως να σκεφτείς και την εκδοχή της έλλειψης μαγνησίου;

Ακούμε για τις μαγικές ιδιότητες του μαγνησίου στον οργανισμό μας όμως λίγοι γνωρίζουμε τι ακριβώς κάνει. Δεδομένου ότι το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο που χρειάζεται ο οργανισμό μας για να υποστηρίξει πολλές φυσικές διεργασίες, η ανεπάρκειά του μπορεί να κρύβεται σε διαφορετικές περιοχές.

Πάρε παράδειγμα τον εαυτό σου! Αλήθεια (με το χέρι στην καρδιά) πότε ήταν η τελευταία φορά που σκέφτηκες τα επίπεδα μαγνησίου στον οργανισμό σου; Ποτέ! Έρευνες υποστηρίζουν πως σχεδόν το 75% των ανθρώπων δεν παίρνουν αρκετό μαγνήσιο όσο θα έπρεπε.

Τα σημάδια που «μαρτυρούν» ότι σου λείπει μαγνήσιο και ψευδάργυρος


https://www.instagram.com/p/CUFcp3qoU79/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Γνωστό ως ηρεμιστικό μέταλλο, το μαγνήσιο υποστηρίζει το σώμα μας σε πολλές ζωτικές διαδικασίες του. Με συμπτώματα όπως η κατάθλιψη, οι μυϊκοί σπασμοί, οι αρρυθμίες και πεπτικά προβλήματα, η ανεπάρκεια μαγνησίου μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μας με περισσότερους τρόπους από όσους μπορείς να φανταστείς. Εάν πάσχεις από ημικρανίες, αλλαγές στη διάθεση, μυϊκές συσπάσεις ή καρδιακές ανωμαλίες, η υποκείμενη αιτία μπορεί να είναι η έλλειψη αυτού του μετάλλου.

Σύμφωνα με την Amy Shapiro, MD, «Τα άτομα που κάνουν κατάχρηση αλκοόλ, κάνουν κακή διατροφή, έχουν γαστρεντερικά προβλήματα ή ανεπάρκεια βιταμίνης D ,έχουν επίσης μεγαλύτερο κίνδυνο ανεπάρκειας μαγνησίου». Εάν αισθάνεσαι κουρασμένη, αντιμετωπίζεις μυϊκές ανωμαλίες όπως κράμπες, συσπάσεις ή προβλήματα ψυχικής υγείας όπως αδυναμία και ατονία, ίσως είναι καιρός να αυξήσεις την πρόσληψη μαγνησίου στον οργανισμό σου. Απευθύνσου στον γιατρός σου που θα σε κατευθύνει καλύτερα.



Τα καλά νέα είναι ότι το μαγνήσιο είναι σχετικά βιοδιαθέσιμο και έτοιμο για κατανάλωση.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι γυναίκες πρέπει να λαμβάνουν μεταξύ 310-320 mg μαγνησίου την ημέρα και αυτός ο αριθμός αυξάνεται εάν είσαι έγκυος. Τρόφιμα όπως η μαύρη σοκολάτα, το αβοκάντο, τα πράσινα φύλλα, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι, οι μπανάνες και πολλά άλλα, περιέχουν υψηλά επίπεδα μαγνησίου.

Δεδομένου ότι το μαγνήσιο προστατεύει τα ζωτικά μας όργανα, βοηθά στην παραγωγή ενέργειας και διατηρεί τις φυσιολογικές αντιφλεγμονώδεις αποκρίσεις του σώματός μας, η λήψη της ημερήσιας δόσης θα κάνει τη διαφορά στον τρόπο που αισθανόμαστε.

Αντί λοιπόν η κόπωση και οι μυϊκοί πόνοι να οφείλονται στο στρες, ίσως θα πρέπει να σκεφτείς μήπως το σώμα σου ζητά περισσότερο... μαγνήσιο!