10 συνήθειες που θα σε κάνουν και πιο υγιή και πιο χαρούμενη

Μαρία Ροδίτη
10 συνήθειες που θα σε κάνουν και πιο υγιή και πιο χαρούμενη

Τι νόημα έχει να σφύζεις από υγεία, αλλά να μη σκάει και λίγο το χειλάκι σου;

Όλοι θέτουμε καθημερινά στόχους. Άλλος θέλει να πάρει ένα αυτοκίνητο, άλλος να αγοράσει ένα super WOW ρούχο του αγαπημένου του σχεδιαστή, άλλος θέλει να διακριθεί στη δουλειά του.

Ο στόχος που εγώ έθεσα τελευταία είναι εντελώς διαφορετικός και δεν αφορά κανένα υλικό αγαθό. Τι εννοώ; Ότι προσπάθησα πολύ να φροντίσω την υγεία μου, πράγμα που συγχρόνως με έκανε και πολύ χαρούμενη.

Υγεία και χαρά είναι ένα

Ανέκαθεν ήμουν υπέρμαχος ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Έτσι έμαθα και από το σπίτι μου για να λέμε και την αλήθεια.

Πάντα έτρωγα υγιεινά, δεν αγαπούσα το fast food και γυμναζόμουν. Και ξέρεις κάτι; Αυτές οι συνήθειες που μου έκαναν καλό στην υγεία, συγχρόνως συνειδητοποίησα ότι με έκαναν και χαρούμενη.

8 υγιεινές συνήθειες για τις μέρες που δεν έχεις καθόλου προσωπικό χρόνο

Κατάλαβα, λοιπόν, ότι μόνο αν είσαι υγιής, σωματικά και ψυχικά, τότε μπορείς να έχεις και χαρά στη ζωή σου. Έλα μαζί μου τώρα να σου πω τα tips για να το πετύχεις κι εσύ αυτό.

via GIPHY

Οι συνήθειες που θα σε γεμίσουν υγεία και χαρά

#1 Να πίνεις περισσότερο νερό

Το νερό σε ενυδατώνει, δίνει boost στη διάθεσή σου και βελτιώνει τη συνολική υγεία σου. Πίνε, λοιπόν, περισσότερο νερό από εδώ και στο εξής και θα δεις τη διαφορά.

#2 Δημιούργησε μια πρωινή και βραδινή ρουτίνα

Το να έχεις ένα πρόγραμμα στη ζωή σου μόνο περιοριστικό δεν είναι. Το αντίθετο, μάλιστα! Σε βοηθά να είσαι υγιής και χαρούμενη. Φτιάξε, λοιπόν, την πρωινή και βραδινή ρουτίνα ομορφιάς σου, βάλε για λίγο το κινητό στο διπλανό δωμάτιο στο αθόρυβο (για να μη σε ενοχλήσει κανένας), φάε μια ώρα πριν κοιμηθείς για να έχεις χρόνο να πλύνεις και τα πιάτα. Τέτοιες μικρές λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά στην υγεία και τη διάθεσή σου.



#3 Βάλε στη διατροφή σου περισσότερα πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Τα λαχανικά θα σε γεμίσουν βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, πράγμα που σημαίνει ότι και θα κάνουν καλό στην υγεία σου, αλλά και θα δώσουν boost στη διάθεσή σου. Κι αν… δεν είσαι λάτρης των λαχανικών, «παίξε» με αυτά και συνδύασέ τα με φαγητά που αγαπάς. Τι θα έλεγες, λοιπόν, για μια ομελέτα με σπανάκι; Ή για μια μακαρονάδα με μπρόκολο;

#4 Κάνε εβδομαδιαία και μηνιαία life reviews

Δεν κάνουμε review μόνο στα καλλυντικά που αγοράσαμε τον τελευταίο μήνα. Κάνουμε και στη ζωή μας. Δες, λοιπόν, στο τέλος της εβδομάδας και του μήνα τι ήταν αυτό που σε έκανε να χαμογελάσεις και να νιώσεις όμορφα, αλλά και τι θα ήθελες να βελτιώσεις από εδώ και στο εξής.



#5 Κάνε μια λίστα με τα γεύματά σου και μια λίστα με τα ψώνια του super market

Αν θέλεις να τρως πιο υγιεινά, αλλά και να εξοικονομείς χρήματα, το μυστικό είναι να μαγειρεύεις εσύ η ίδια. Καλά, δεν λέμε να κάνεις μουσακά και παστίτσιο κάθε μέρα. Μιλάμε για εύκολα και γρήγορα φαγητά. Μια σαλάτα που είδες να ετοιμάζει ο αγαπημένος σου σεφ, ένα snack που λάτρευες να σου φτιάχνει η μαμά σου είναι μόνο μερικές ιδέες που μπορείς να υλοποιήσεις.

Μη φύγεις! Σου έχω κι άλλα tips στην gallery.