Θες να κοιμάσαι σαν πουλάκι; Βρες τη σωστή θέση στο κρεβάτι και το απόλυτο χρώμα στον τοίχο

Θες να κοιμάσαι σαν πουλάκι; Βρες τη σωστή θέση στο κρεβάτι και το απόλυτο χρώμα στον τοίχο

Έχεις σκεφτεί πώς το δωμάτιο στο οποίο κοιμάσαι ίσως να σε εμποδίζει να απολαύσεις τον ύπνο όσο θα έπρεπε; Οι ειδικοί μιλούν για τις αλλαγές που πρέπει να κάνεις στο υπνοδωμάτιό σου για να απολαμβάνεις τον ύπνο στο maximum.

Οι περισσότεροι από εμάς ξεκινάμε τη νέα χρονιά με μικρά ή μεγάλα πράγματα που θέλουμε να βελτιώσουμε. Μερικοί από εμάς μπορεί να θέλουν να έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση, κάποιοι μπορεί να θέλουν να μάθουν να μαγειρεύουν καλύτερα ή πιο υγιεινά, ενώ άλλοι μπορεί να θέλουν να διασφαλίσουν ότι κοιμούνται αρκετά κάθε βράδυ.

Τα ευρήματα από μια πρόσφατη έρευνα αποκάλυψαν ότι η βελτίωση του ύπνου μας θα μπορούσε να είναι μια εύκολη υπόθεση απ΄ό,τι πιστεύουμε και πως υπάρχουν δύο πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

ypnos2

Ιδρώνεις κατά τη διάρκεια της νύχτας; Ta tips που θα σε σώσουν

Ένα άνετο κρεβάτι είναι το νούμερο ένα στη λίστα με τις προτεραιότητες πολλών ανθρώπων όταν τακτοποιούν ένα υπνοδωμάτιο. Μπορεί να έχεις ήδη δημιουργήσει την τέλεια «φωλιά» όπως ένα καλό στρώμα, ένα ακόμα καλύτερο ανώστρωμα και φυσικά ένα μαξιλάρι που θα ξεκουράζει τον αυχένα σου αλλά ίσως χρειάζεται και κάτι ακόμα για να απογειώσει την ποιότητα του ύπνου σου και να κοιμάσαι σαν πουλάκι.

Μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Sleep Junkie, μια πλατφόρμα ύπνου και ανασκόπησης, εξέτασε πώς η κρεβατοκάμαρά μας θα μπορούσε να ευθύνεται για την επίδραση του ύπνου μας.

Τι έδειξε η έρευνα

Ερευνώντας 1.000 Αμερικανούς, οι ειδικοί εντόπισαν ότι όσοι τοποθετούν το κρεβάτι τους σε έναν τοίχο με την πόρτα στο πλάι, έχουν την τηλεόρασή απέναντι από το κρεβάτι και έχουν μωβ βαμμένους τοίχους στην κρεβατοκάμαρας, έχουν περισσότερες πιθανότητες να κοιμηθούν καλύτερα. Τα τρία τέταρτα (75%) όσων κοιμήθηκαν έτσι, πέτυχαν τη βέλτιστη ξεκούραση. Ενώ οι συμμετέχοντες που τοποθετούσαν το κρεβάτι τους απέναντι από την πόρτα, παράλληλα με το παράθυρο, κοιμόντουσαν χειρότερα.

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι μπεζ και οι κίτρινοι τοίχοι ήταν οι χειρότερη επιλογή όταν επρόκειτο για έναν καλό ύπνο, ενώ το μωβ και το μπλε φάνηκαν να βοηθούν τους ανθρώπους να κοιμούνται καλύτερα. Μόνο το 12% των ερωτηθέντων με μωβ τοίχους ανέφερε ότι δεν κοιμόταν καλά.

ypnos5

Εάν ανησυχείς ότι το κρεβάτι σου δεν είναι αρκετά μεγάλο για να σου προσφέρει τις καλύτερες συνθήκες ύπνου, μην ανησυχείς. Οι ερωτηθέντες στη μελέτη δεν αποκάλυψαν σημαντική σχέση μεταξύ του μεγάλου κρεβατιού και του καλύτερου ποιοτικού ύπνου. Μια εμπειρογνώμονας ύπνου πίσω από τη μελέτη, η Christine Lapp εξήγησε ότι πολλοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα του ύπνου μας, αλλά η τακτοποίηση του δωματίου μας με συγκεκριμένο τρόπο μπορεί απλώς να είναι το εισιτήριό μας για μια μακρά και ξεκούραστη νύχτα ύπνου.

«Τοποθετήστε το κρεβάτι σας με τέτοιο τρόπο ώστε η τηλεόραση να βρίσκεται στα πόδια σας (ή μετακινήστε την τηλεόραση εντελώς έξω από το υπνοδωμάτιό σας) και έχετε ένα παράθυρο και μια πόρτα σε κάθε πλευρά του κρεβατιού, αντίστοιχα», είπε και συμπλήρωσε: «Στη συνέχεια, βάψτε τους τοίχους του υπνοδωματίου σας σε μωβ ή μπλε απόχρωση, πάρτε στον εαυτό σας ένα μονό ή δύο μονά στρώματα, στρώστε το κρεβάτι σας κάθε πρωί και φυσικά καθαρίστε το δωμάτιό σας!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

10 κοκτέιλ βιταμινών για να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα

3 diy χαλαρωτικα tips για να απολαύσεις το μπάνιο σου μετά από μια κουραστική μέρα