5 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου όταν σταματάς να κάνεις σεξ

5 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου όταν σταματάς να κάνεις σεξ

Μήπως για αυτό έχεις χάσει τόσο καιρό τώρα το χαμόγελό σου;

Το λένε χρόνια οι ειδικοί, θα το έχεις συνειδητοποιήσει και εσύ όταν έχεις σεξουαλική επαφή! Το σεξ είναι υγεία. Είναι αυτό που σου φτιάχνει αμέσως τη διάθεση, σε κάνει να έχεις αυτοπεποίθηση, είναι αντίδοτο στο άγχος, ενώ κάνει καλό και στην καρδιά.

Τι να κάνουμε, όμως, που υπάρχουν και εκείνες οι… χρονικές περίοδοι που επικρατεί νέκρα στα ερωτικά μας! Που δεν έχουμε σύντροφο, που δεν παίζει τίποτα από φλερτ. Και, βέβαια, το σεξ ακούγεται ονειρικό και απίθανο να συμβεί.

sxeseis main

Single και εκτός εαυτού: 4 πράγματα που σίγουρα σε έχουν κουράσει (photos)

Ξέρεις τότε τι συμβαίνει στο σώμα σου; Πολλά και… απίστευτα! Δες τα παρακάτω και βάλε πλώρη για το επόμενο boyfriend. Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο!

Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν δεν κάνεις σεξ

#1 Έχεις διάφορους πόνους

Δεν είναι απίθανο, αν έχεις πολύ καιρό να κάνεις σεξ, να έχεις πιο έντονους πόνους περιόδου ή συχνούς πονοκεφάλους.

via GIPHY

#2 Αύξηση της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων στρες

Το σεξ είναι χαρά και ευχαρίστηση, άρα δεν είναι καθόλου περίεργο ότι η μεγάλη αποχή από αυτό μπορεί να οδηγήσει σε… έντονο άγχος και αύξηση της αρτηριακής πίεσης.

#3 Μπορεί να μειωθούν τα επίπεδα ερωτικής διέγερσης

Σύμφωνα με έρευνα, αν κάνεις μια μέρα σεξ έχεις ακόμη περισσότερη διάθεση για ερωτική επαφή την επόμενη μέρα. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι αν δεν υπάρχει σεξουαλική δραστηριότητα μειώνεται και η επιθυμία.



#4 Το πυελικό έδαφος δεν παραμένει σε φόρμα

Το πυελικό έδαφος (ΠΕ) αποτελείται από πολλούς μύες και καλύπτει εσωτερικά το κάτω τμήμα της λεκάνης. Το πυελικό έδαφος στη γυναίκα συμμετέχει ενεργά στη λειτουργία τόσο του ουροποιητικού συστήματος, όσο και του γεννητικού, αλλά και του πεπτικού συστήματος.

Όταν, λοιπόν, απέχεις από τη σεξουαλική επαφή μπορεί… να θέσεις σε κίνδυνο τη δύναμή του.

#5 Κίνδυνος μη ποιοτικού ύπνου

Όταν νιώθεις έντονη ευχαρίστηση από το σεξ, το σώμα απελευθερώνει ένα κοκτέιλ ορμονών που σε βοηθούν να αποκοιμηθείς, υποστηρίζουν οι ειδικοί. Όταν, λοιπόν, έχεις καιρό να κάνεις σεξ χαλάει και ο ύπνος σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ