Μέτρον άριστον! Πώς θα καταλάβεις ότι πίνεις περισσότερο νερό από ό,τι χρειάζεται

Μέτρον άριστον! Πώς θα καταλάβεις ότι πίνεις περισσότερο νερό από ό,τι χρειάζεται

Μπορεί καθημερινά να ακούς από τους ειδικούς ότι πρέπει να ενυδατώνεσαι και να πίνεις πολύ νερό, όμως… μη φτάσεις στο άλλο άκρο!

Η ενυδάτωση του οργανισμού μας χειμώνα-καλοκαίρι είναι άκρως απαραίτητη. Οι ειδικοί «φωνάζουν» διαρκώς ότι πρέπει να πίνουμε αρκετό νερό καθημερινά για να έχουμε καλή υγεία και είναι και λογικό αυτό. Σκέψου απλά ότι το 60 % του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό με το ποσοστό του στον εγκέφαλο να φτάνει στο 85% και στο αίμα το 90%.

Ωστόσο, υπάρχουν κι εκείνοι οι άνθρωποι που δεν πίνουν πολύ νερό μέσα στην ημέρα- πίνουν όταν διψούν μόνο! Υπάρχουν κι αυτοί που… το παρακάνουν και φτάνουν στην υπερυδάτωση του οργανισμού τους.

lemoni me nero

7 καλοί λόγοι που θα σε πείσουν να πίνεις νερό με λεμόνι κάθε πρωί

Πόσο νερό πρέπει να πίνεις ημερησίως – Τα σημάδια της υπερυδάτωσης

Οι ειδικοί λένε ότι όλοι πρέπει να πίνουμε περίπου 6-8 ποτήρια νερό ημερησίως για να έχουμε καλή υγεία. Μπορούμε, επίσης, να καταναλώνουμε φυσικούς χυμούς φρούτων και λαχανικών για την καλή ενυδάτωση του οργανισμού μας.

Δεν χρειάζεται, ωστόσο, να το παρακάνουμε και να φτάνουμε στο άλλο άκρο, αυτό της υπερυδάτωσης. Στην υπερβολική, δηλαδή, πρόσληψη νερού. Θα μου πεις τώρα «και πώς θα το καταλάβω ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο;». Υπάρχουν σημάδια που θα σου το βροντοφωνάξουν και είναι τα εξής:

via GIPHY

  • Αποπροσανατολισμός
  • Εμετός
  • Ναυτία
  • Σύγχυση
  • Κράμπες
  • Αυξημένη αρτηριακή πίεση

Οι κίνδυνοι της υπερυδάτωσης και η αντιμετώπιση

H υπερβολική κατανάλωση νερού μπορεί να προκαλέσει πτώση των επιπέδων νατρίου στο αίμα με αποτέλεσμα την υπονατριαιμία. Αυτό μπορεί να οδηγήσει, στη συνέχεια, σε επικίνδυνες μετατοπίσεις υγρών στα κύτταρα του σώματος, ιδιαίτερα στον εγκέφαλο.



Σε περίπτωση, λοιπόν, που υποψιαστείς ότι έχεις υπερυδάτωση και διακρίνεις κάποια από τα παραπάνω συμπτώματα στον οργανισμό σου, καλό είναι να απευθυνθείς στον γιατρό σου. Μόνο εκείνος μπορεί να σε συμβουλεύσει και να σε καθοδηγήσει τι πρέπει να κάνεις από εκεί και στο εξής για την καλή υγεία σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ