Σόδα VS τονωτικό νερό: Ποιά είναι η καλύτερη επιλογή για σένα;

Παυλίνα Μητροφάνη
Σόδα VS τονωτικό νερό: Ποιά είναι η καλύτερη επιλογή για σένα;

Παρόμοιες επιλογές αλλά με πολλές διαφορές!

Δεν ξέρω αν το γνώριζες αλλά το τονωτικό νερό και η σόδα είναι στην πραγματικότητα δύο πολύ διαφορετικά ποτά. Είτε καταναλώνεις τα αρωματικά ποτά είτε το αγαπημένο σου κοκτέιλ πίστεψέ με, οι διαφορές είναι αρκετά αισθητές. Αν ψάχνεις για ένα υγιεινό, χαμηλό σε θερμίδες ρόφημα το οποίο μπορείς να το πίνεις όλη μέρα, τότε τα tonic και η σόδα είναι για σένα.

8 έξυπνες και ασυνήθιστες χρήσεις της μαγειρικής σόδας

Φυσικά και υπάρχουν διαφορές

Τόσο στη γεύση όσο και στην αίσθηση του στόματος, το τονωτικό νερό και η σόδα θα αποφέρουν διαφορετικά αποτελέσματα όσον αφορά την μίξη. Το μοναδικό γευστικό προφίλ του τονωτικού νερού συνδυάζεται ιδιαίτερα με τζιν, κονιάκ, λικέρ και amaro, ενώ το αφρώδες νερό είναι περισσότερο ένας ελαφρύς και χωρίς γεύση συνδυασμός που θα σου φανεί χρήσιμος ιδιαίτερα στην διατροφή σου.

Το καθένα έχει το δικό του σκοπό

Άραγε τι είναι αυτό που κάνει τη σόδα διαφορετική από το τονωτικό νερό; Η απάντηση είναι εξαιρετικά απλή, αλλά έχει πολλές διαφορές όσον αφορά τη γεύση. Η σόδα παρασκευάζεται με την προσθήκη ορυκτών αλάτων και διοξειδίου του άνθρακα στο νερό. Η σόδα τείνει να είναι απλή ή να διατίθεται σε μια μικρή ποικιλία απλών γεύσεων και χρησιμοποιείται καλύτερα όταν θέλουμε να προσθέσουμε ανθρακικό σε ένα κοκτέιλ.

Το τονωτικό νερό παράγεται επίσης με την προσθήκη διοξειδίου του άνθρακα στο νερό, αλλά εκεί τελειώνουν οι ομοιότητες με τη σόδα. Χάρη στην προστιθέμενη ζάχαρη, προσθέτει μια πικρή και ελαφρώς γλυκιά γεύση σε ένα κοκτέιλ μας. Περιέχει επίσης κινίνη και ανθρακικό για τέλεια γεύση.

Για να κάψεις λίπος το καλοκαίρι φτιάξε αυτά τα 5 ροφήματα με νερό



Υγειονομικά, η σόδα και το τονωτικό νερό δεν είναι ίδια

Εάν απλά θες να ενυδατωθείς με κάτι λίγο πιο συναρπαστικό από ένα απλό ποτήρι αλατούχο νερό, ίσως θα ήταν μια καλή σκέψη να επιλέξεις το τονωτικό νερό ή μια σόδα . Η κατανάλωση της σόδας θα είναι μια πιο ενυδατική, απλή και καθαρή επιλογή για να προσθέσεις στην καθημερινή πρόσληψη νερού.

Δεδομένου ότι το τονωτικό νερό περιέχει πρόσθετη ζάχαρη, η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει στην πρόσληψη ανεπιθύμητων επιπλέον θερμίδων και να είναι ελαφρώς επιζήμια για την υγεία σου. Όπως κάθε αναψυκτικό, έτσι και το τονωτικό νερό είναι τέλειο μεν αλλά με μέτρο. Θέλουμε να κάνουμε καλό στον οργανισμό μας όχι κακό!

via GIPHY

Πάντως, τόσο το τονωτικό νερό όσο και η σόδα θα μπορούσαν να έχουν μια θέση στο μπαρ ή στο ψυγείο σου. Στην υγειά σου!