Το αποφάσισες; Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις πριν κάνεις το πρώτο σου τατουάζ

Το αποφάσισες; Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις πριν κάνεις το πρώτο σου τατουάζ

Πριν την μεγάλη αυτή συναισθηματική στιγμή πρέπει να πας ενημερωμένη (και διαβασμένη!). Από τι να προφυλαχτείς και ποια σημεία πρέπει να μην αμελήσεις; Όλες οι απαντήσεις είναι εδώ.

Η στιγμή που θα κάνεις το πρώτο σου τατουάζ μπορεί να είναι μια συναρπαστική εμπειρία που έχεις στο μυαλό σου από καιρό. Ας το παραδεχτούμε, είναι ίσως ένα από τα πιο μόνιμα πράγματα που έχεις δεσμευτεί να κάνεις επάνω σου. Όσο για τα σχέδια; Είναι αμέτρητα και μπορούν να σηματοδοτήσουν πολλά γεγονότα της ζωής σου.

Οι περισσότεροι που ξεκινούν να κάνουν το πρώτο τους τατουάζ αποφασίζουν ένα σχέδιο που κάτι σημαντικό συμβολίζει στην προσωπική ζωή ή στην ψυχοσύνθεσή τους. Κάποιοι άλλοι βέβαια -που εκλαμβάνουν το tattoo ως μια μορφή τέχνης- επιλέγουν ένα σχέδιο που απλώς είναι in fashion. Έμπνευση μπορείς να πάρεις από παντού. Το internet και τα social media είναι γεμάτα από σχέδια για να εμπνευστείς και να διαλέξεις αυτό που ταιριάζει.

selena gomez tattoo

Τι είναι τελοσπάντων το νέο σου τατουάζ Selena Gomez; Ο πλανήτης κάνει υποθέσεις - Το ίδιο κι εμείς

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη πριν κάνεις ένα τατουάζ είναι η σημασία του. Δεν υπάρχει «σωστός» ή «λάθος» λόγος για να κάνεις ένα τατουάζ αλλά το τι θα γράψεις είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας πριν καθίσεις στην καρέκλα του tatoo artist. Σε τελική ανάλυση, διαρκεί για πάντα. Εάν σκέφτεσαι ότι μπορείς να το αφαιρέσεις κάποια στιγμή, ας μην το κάνεις καθόλου.

Κάτι που πρέπει να σκεφτείς επίσης πριν κάνεις το τατουάζ που έχεις επιλέξει, είναι ποιος θα στο κάνει. Μπορείς να αναζητήσεις μέσα από τα social media το προφίλ του tattoo artist που έχεις επιλέξει καθώς είναι χρήσιμο να δεις τη δουλειά του, τον τρόπο που ζωγραφίζει, την αισθητική του γενικά. Συμπέρασμα; Αφιέρωσε χρόνο στην έρευνα επιλογών πριν καταλήξεις σε έναν συγκεκριμένο καλλιτέχνη. Είναι σημαντικό να ακολουθεί τους κανόνες υγιεινής για να μην καταλήξεις στο νοσοκομείο. Ποιο είναι όμως το επόμενο step; Αφού πάρεις την απόφαση, δες ορισμένες σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις πριν από το ραντεβού σου.

Τι πρέπει να ρωτήσεις τον tattoo artist πριν κάνεις το πρώτο σου tattoo

tatouaz5

Αφού επιλέξεις το τέλειο τατουάζ σου, είναι σημαντικό να συναντηθείς με τον καλλιτέχνη και να κάνετε μια ειλικρινή συζήτηση σχετικά με τη διαδικασία. Ένα ραντεβού μπορεί να διαρκέσει από μία έως αρκετές ώρες. Μπορείς να ρωτήσεις εάν επιτρέπεται να φέρεις μια φίλη σου ή ακόμη και τον σύντροφό σου (ναι για να σου κρατάει το χέρι και να σου δίνει κουράγιο). Θα θελήσεις επίσης να μάθεις και για το χρονοδιάγραμμα της θεραπείας (πώς πρέπει να φροντίζεις το δέρμα σου μετά το τατουάζ, τι να προσέχεις κλπ).

Φρόντισε επίσης να ρωτήσεις για το συνολικό κόστος, το οποίο συνήθως δεν περιλαμβάνει tips. Τα τατουάζ είναι ακριβά, επομένως θέλει διαφάνεια σχετικά με τον προϋπολογισμό και τις προσδοκίες σoυ. Επίσης αν πρόκειται για ένα μεγάλο τατουάζ ίσως θα χρειαστεί περισσότερες από μια επισκέψεις. Επίσης, διευκρίνισε τον τρόπο πληρωμής που προτιμά το στούντιο πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία. Ο καθένας μπορεί να αυτοαποκαλείται tattoo artist, αλλά θέλεις να εμπιστευτείς το δέρμα σου μόνο σε έναν εξειδικευμένο και εξουσιοδοτημένο επαγγελματία.

Τέλος, πρέπει να ελέγξεις το στούντιο στο οποίο θα πας, αν έχει ενημερωμένη άδεια. Είναι βασική προϋπόθεση για έναν επαγγελματία. Οι καλοί καλλιτέχνες δουλεύουν χρόνια για να φτιάξουν ένα χαρτοφυλάκιο. Δες την εμπειρία του αλλά και τη δουλειά του. Επίσης, ελέγξτε ξανά ποια είναι η ειδικότητά του. Ένας καλός καλλιτέχνης θα είναι ειλικρινής για τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτές είναι οι δουλειές που σε προτιμούν... με τατουάζ!

Παντρεύεσαι; Τα ωραιότερα τατουάζ που μπορείς να κάνεις με τον σύντροφό σου