Και το συκώτι μας χρειάζεται detox! Μάθε τι πρέπει να κάνεις για να βελτιώσεις την υγεία σου

Και το συκώτι μας χρειάζεται detox! Μάθε τι πρέπει να κάνεις για να βελτιώσεις την υγεία σου

Εμπιστεύσου την Κινεζική Ιατρική και βελτίωσε την υγεία σου.

Η no1... δουλειά του συκωτιού μας είναι να μας βοηθήσει να αποτοξινώσουμε τον οργανισμό μας. Και ενώ το συκώτι μας εργάζεται σκληρά για να φέρει εις πέρας αυτό το δύσκολο έργο, δεν του το κάνουμε εύκολο.

Το αλκοόλ, η καθιστική ζωή, η ανθιυγιεινή διατροφή, ο κακός και ελλιπής ύπνος και η μη κατανάλωση συγκεκριμένων βοτάνων ή τροφών, είναι οι σημαντικότεροι λόγοι που δεν μπορεί εύκολα το συκώτι μας να κάνει detox.

sinithies krasi

5 υγιεινές συνήθειες που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σου- Υιοθέτησέ τες εδώ και τώρα

Σύμφωνα με την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, το συκώτι είναι γνωστό ότι είναι υπεύθυνο όχι μόνο για τον μεταβολισμό των τοξινών, αλλά και για να μας βοηθά να ρυθμίζουμε την ενέργειά μας. Το «τσι» μας, γνωστό και ως η ενεργειακή μας δύναμη ζωής, κυκλοφορεί σε όλο το μήκος και σε όλο το σώμα μας, και όταν όλα είναι σε ισορροπία, όλα τα συστήματα λειτουργούν καλύτερα. Αντίθετα, όταν υπάρχει στασιμότητα, βιώνουμε ένα μπλοκάρισμα στην ενεργειακή μας ροή, που μας επηρεάζει τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά.


https://www.instagram.com/p/CZ24QveL7_V/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Κύριες λειτουργίες που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τα τεράστια ρυθμιστικά συστήματα στο σώμα διακυβεύονται όταν το ήπαρ δεν μπορεί να λειτουργήσει καλά. Υπάρχει άμεση σύνδεση με την υγεία του εντέρου και την πέψη, καθώς το συκώτι βοηθά στην παραγωγή χολής, πράγμα που σημαίνει ότι συνεργάζεται στενά με τη χοληδόχο κύστη, το στομάχι και τη σπλήνα.

Αλλά επειδή η ρύθμιση του ήπατος είναι συνδεδεμένη με τη συναισθηματική μας υγεία σύμφωνα με την Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική, ισχύει και το αντίστροφο. Αυτό σημαίνει ότι, ενώ φυσικά η κακή διατροφή και η χαμηλή σωματική δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσουν στασιμότητα και αρνητικά συναισθήματα, οι ίδιες οι συναισθηματικές καταστάσεις μπορούν να έχουν επίδραση στη λειτουργία του ήπατος. Το κόλπο είναι να προσφέρουμε στον εαυτό μας μια self-care θεραπεία που να βοηθήσει στο να ενεργοποιήσουμε αυτή την ενέργεια:

Χτύπα ελαφρά τον εαυτό σου

Σήκωσε τον βραχίονά σου και χτύπα ελαφρά και σταθερά το σημείο κάτω από το μπράτσο, μετρώντας 49 φορές και επαναλαμβάνοντας από την άλλη πλευρά. Αυτή η περιοχή σχετίζεται με το συκώτι και ο αριθμός είναι σημαντικός για τις γυναίκες στην Κινεζική Ιατρική. Οι γυναίκες ενσωματώνουν την ενέργεια γιν, η οποία αντιστοιχεί στον αριθμό 7 - οι γυναίκες φαίνεται να αναπτύσσονται σε επταετείς κύκλους και το 49 είναι γνωστό ως ο έβδομος κύκλος. Επανάλαβε καθημερινά αυτή την πρακτική ώστε να νιώσες την κυκλοφορία και τη ζεστασιά της δικής σας ενέργειας να ανεβαίνει.



Βάλε τη σωματική άσκηση στη ζωή σου

Ένας απλός περίπατος είναι ένας εύκολος τρόπος για να ενεργοποιήσεις τη ροή του τσι και να βγεις από τη στασιμότητά σου, είτε πρόκειται για σωματική είτε συναισθηματική ακινησία.

Κατανάλωσε καυτερές τροφές

Βότανα όπως το τζίντζερ και ο κουρκουμάς, το μαύρο πιπέρι, το τσίλι και άλλα μπαχαρικά θα βοηθήσουν την ενέργειά σου να ρέει άφθονη στον οργανισμό σου. Είναι ένας πραγματικά εύκολος τρόπος για να θέσεις σε λειτουργία τον κινητήρα τσι σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διψάς; Μάθε πώς απαντά σε αυτή την ερώτηση ...το μυαλό σου

Θες βέλτιστα επίπεδα υγείας; Δοκίμασε εκχύλισμα φύλλων ελιάς