Προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία με ένα χάπι

Προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία με ένα χάπι

Ακούγεται σαν σκηνή από ταινία επιστημονικής φαντασίας αλλά, σε λίγα χρόνια, μπορεί να είναι μέρος της καλοκαιρινής καθημερινότητάς μας.

Οι ερευνητές είναι πολύ κοντά στο να δημιουργήσουν ένα χάπι που θα μας προστατεύει από τις βλαβερές επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας. Το μυστικό βρίσκεται στα κοράλλια και οι επιστήμονες πιστεύουν πως βρίσκονται μια πενταετία μόνο μακριά από την δημιουργία του θαυματουργού αυτού χαπιού.

Τα κοράλλια προστατεύουν τον εαυτό τους από τις βλαβερές UV ακτίνες του ήλιου και αυτό τράβηξε την προσοχή Βρετανών επιστημόνων οι οποίοι προσπαθούν να αντιγράψουν τις ιδιότητες του θαλάσσιου φυτού σε μια χημική ένωση που θα προστατεύει και τους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο. Και, μάλιστα, όχι μόνο το δέρμα αλλά και τα μάτια μας. Με λίγα λόγια ετοιμάζονται να μας απαλλάξουν από τα αντηλιακά και να μας αφήσουν να φοράμε γυαλιά ηλίου κατά το δοκούν και για λόγους στιλιστικούς και μόνο.

Το πρώτο αντηλιακό χάπι προβλέπεται να γίνει πραγματικότητα μέσα στην επόμενη πενταετία και ενδεχομένως να μπορεί να χορηγείται μόνο με ιατρική συνταγή για να αποφευχθεί η υπερκατανάλωση. Και αυτό γιατί ο ήλιος και οι ακτίνες UV δεν είναι αποκλειστικά βλαβερές αλλά, αντιθέτως, είναι υπαίτιες και για την παραγωγή βιταμίνης D που είναι απαραίτητη στον ανθρώπινο οργανισμό και επ ουδενί λόγω δεν πρέπει να παύσει το σώμα την παραγωγή της.