Γιατί δεν πρέπει να πίνεις πολλά ζεστά ροφήματα το καλοκαίρι

Μαρία Ροδίτη
Γιατί δεν πρέπει να πίνεις πολλά ζεστά ροφήματα το καλοκαίρι

Ωραία τα ζεστά ροφήματα, όπως τα cocktails και οι καφέδες, αλλά δεν είναι για… χόρταση. Ανακάλυψε το σημάδι που σου δείχνει ότι πρέπει να τα περιορίσεις.

Δεν είναι μυστικό ότι το καυτό ντους είναι απολαυστικό, αλλά συγχρόνως είναι και βλαβερό για το δέρμα! Βλέπεις, το απογυμνώνει από τα φυσικά έλαιά του και κατ’ επέκταση το αφυδατώνει. Μας αρέσει όμως και δεν έγινε και κάτι να το κάνουμε πού και πού. Όχι συνέχεια, φυσικά!

Στην ίδια λογική πρέπει να κινείσαι και με τα ζεστά ροφήματα. Τι θέλω να πω; Ότι επίσης δεν είναι καλό για το σώμα σου να πίνεις πάρα πολλά ζεστά ροφήματα – από ζεστό cocktail και καφέ μέχρι τσάι που αχνίζει- μέσα στη μέρα και τα χείλη σου πρέπει να είναι ο «οδηγός» σου για να καταλάβεις πότε πρέπει να τα σταματήσεις ή να τα περιορίσεις.

5 ροφήματα με full πρωτεΐνη και καφέ για να έχεις ενέργεια όλη μέρα

Τα χείλη σου είναι ο «οδηγός» σου για να περιορίσεις τα ζεστά ροφήματα

Αν τελευταία έχεις παρατηρήσει ότι τα χείλη σου ξεραίνονται πάρα πολύ, ότι σε τραβούν και γενικά έχουν υποστεί μία ταλαιπωρία, σκέψου μήπως πίνεις πολλά και ζεστά ροφήματα και περιόρισέ τα. Κι αυτό, γιατί η υπερβολική έκθεση σε ζεστά υγρά μπορεί ν’ αποδυναμώσει τον λιπιδικό φραγμό (aka τα φυσικά λίπη του δέρματος) στην επιφάνεια των χειλιών.

zesto_rofima.jpg

Εν συνεχεία, τα χείλη θα αφυδατωθούν και μαζί με αυτά θα αφυδατωθεί και όλη η επιφάνεια της επιδερμίδας του σώματός σου, καθώς η αφυδάτωση στα χείλη οδηγεί σε διαδερμική απώλεια νερού.

Πού οφείλεται αυτή η κατάληξη

Όλα αυτά οφείλονται εν μέρει στο γεγονός ότι το δέρμα στα χείλη είναι πιο λεπτό από το δέρμα στο υπόλοιπο σώμα. Ειδικότερα, το δέρμα των χειλιών είναι δέρμα με βλεννογόνο, επομένως έχει πολύ υψηλή απορρόφηση και είναι επίσης πιο εκτεθειμένο στα στοιχεία.

Γι' αυτό ακριβώς και είναι πιο ευαίσθητο και ταλαιπωρείται με το παραμικρό.