Τα 5 μυστικά της Zendaya για να κάνεις το wellness τρόπο ζωής

Μαρία Ροδίτη
Τα 5 μυστικά της Zendaya για να κάνεις το wellness τρόπο ζωής
Instagram: @zendaya

Το wellness (aka καλή σωματική και ψυχική υγεία) είναι αυτό για το οποίο «παλεύει» καθημερινά η Zendaya. Και τα καταφέρνει μια χαρά!

Παρατηρώντας τη Zendaya, τις κινήσεις της στο κόκκινο χαλί, τον τρόπο που μιλά στις συνεντεύξεις της, τη συμπεριφορά και τη γλώσσα του σώματος απέναντι στον σύντροφό της, Tom Holland, διαπιστώνεις πολύ γρήγορα ότι πρόκειται για ένα ζεν κορίτσι. Ένα κορίτσι που σφύζει από υγεία και ζωή, είναι χαρούμενη και τα έχει καλά με τον εαυτό της.

Συγκεντρώνει, δηλαδή, πάνω της όλα τα χαρακτηριστικά του wellness, της ευεξίας που όλοι επιζητάμε και «κυνηγάμε» στη ζωή μας. Διαθέτει, εν ολίγοις, καλή σωματική και ψυχική υγεία, αλλά και συναισθηματική ισορροπία απαλλαγμένη όσο το δυνατόν περισσότερο από το άγχος και το στρες. Πώς τα καταφέρνει, όμως, όλα αυτά η Zendaya; Ακολουθεί 5 μυστικά στην καθημερινότητά της και έχει κάνει το wellness τρόπο ζωής.

Το ζεστό μπάνιο βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου και έχει ακόμη 6 οφέλη στην υγεία

Η Zendaya σού λέει πώς να κάνεις το wellness τρόπο ζωής

Βρες ένα είδος γυμναστικής που να σε κάνει να διασκεδάζεις

Ας είμαστε ειλικρινείς! Αν ένα είδος προπόνησης δεν είναι διασκεδαστικό δύσκολα θα το κάνεις ξανά και ξανά. Η Zendaya τουλάχιστον έτσι αισθάνεται για τη γυμναστική για αυτό και δεν πηγαίνει ποτέ γυμναστήριο. Το σιχαίνεται. Τι κάνει αντ’ αυτού; Επιλέγει τον χορό που την κάνει να περνά καλά!

https://www.instagram.com/p/CJhXt4br3BP

Ανακάλυψε τι σε κάνει να θέλεις να ασκηθείς

Εντάξει, αυτό που κάνει η Zendaya για να παραμένει πιστή στις προπονήσεις της είναι… από άλλον πλανήτη, αλλά είναι ο δικός της τρόπος. Η ηθοποιός φορά διαφορετικές περούκες – τις οποίες έχει από διάφορες εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί- και πάει να γυμναστεί κάθε φορά ως διαφορετικός χαρακτήρας.

Οκ, ίσως λίγο τραβηγμένο, αλλά εσύ μπορείς να βρεις άλλο κίνητρο για να είσαι πιστή στα gym sessions σου. Για παράδειγμα, ξεκίνα γυμναστική με μια φίλη σου ώστε να «ντρέπεσαι» να ακυρώνεις συνέχεια τις προπονήσεις ή προπλήρωσε μια σειρά από μαθήματα pilates ή yoga για να αναγκαστείς να τα κάνεις οπωσδήποτε.

https://www.instagram.com/p/By8f9VrA01B

Βάλε το body positivity στη ζωή σου

Είναι σημαντικό να αγαπήσεις εσένα έτσι ακριβώς όπως είσαι. Με τις ατέλειές σου και με τα αδύνατα σημεία που υπάρχουν -κατ’ εσέ- πάνω σου. Το ίδιο κάνει και η Zendaya!

Κατανάλωσε ισορροπημένα γεύματα αλλά αν θες απεγνωσμένα να φας κάτι απλά φάε το

Η Zendaya είναι χορτοφάγος από 9 ετών, οπότε έχει μάθει να είναι δημιουργική με τα λαχανικά στη διατροφή της, αλλά και να ακολουθεί ένα ισορροπημένο διατροφολόγιο. Όταν, βέβαια, θέλει να φάει κάτι απεγνωσμένα, απλά θα το φάει. Κι έτσι θα είναι χαρούμενη!

Προτίμησε το matcha αντί για άλλα ροφήματα με καφεΐνη

Η Zendaya δεν καταναλώνει καφέ, αναψυκτικά κι ενεργειακά ποτά. Λατρεύει και πίνει matcha, το οποίο ενισχύει την ενέργεια με πιο αργό ρυθμό από τον καφέ και περιέχει L-θεανίνη, ένα αμινοξύ που βρίσκεται στο φυτό του πράσινου τσαγιού και μπορεί να μειώσει το στρες.