5 music apps για να χαλαρώνεις κάθε βράδυ & να κοιμάσαι σαν πουλάκι

Παυλίνα Μητροφάνη
5 music apps για να χαλαρώνεις κάθε βράδυ & να κοιμάσαι σαν πουλάκι

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς το βράδυ; 5 music apps θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς σαν πουλάκι! 

Ο ύπνος δεν είναι εύκολη υπόθεση για όλο τον κόσμο. Δηλαδή, δεν ξαπλώνεις, κλείνεις τα μάτια, πέφτεις ξερή και... καθάρισες! Αν αυτή είναι η φάση που περνάς τώρα, καταλαβαίνεις ακριβώς τι σου περιγράφω.

Είτε δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, είτε ξυπνάς συνεχώς κατά τη διάρκεια της νύχτας, είτε αντιμετωπίζεις μια πιο σοβαρή μορφή αϋπνίας, ένα είναι το σίγουρο. Αν βιώνεις έστω μια από αυτές τις περιπτώσεις, δεν συμπληρώνεις τις ώρες ύπνου που χρειάζεται ο οργανισμός για να ξεκουραστεί και να παραμείνει υγιής και σε εγρήγορση.

Είσαι από εκείνους που όταν γέρνουν στο μαξιλάρι αποκοιμιούνται αμέσως; Δες τι κρύβει

Δυσκολεύεσαι με τον ύπνο; 5 apps θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις

Μπορεί ήδη να έχεις στραφεί σε διαφορετικούς τρόπους για να κοιμάσαι καλύτερα, όπως συμπληρώματα για να σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις τη νύχτα. Σκέφτηκες, όμως, ότι υπάρχει η επιλογή των εφαρμογών μουσικής ύπνου;

https://www.instagram.com/p/Cd11EaQluaB

Δημιουργημένες με τη βοήθεια ειδικών στον ύπνο και τον διαλογισμό, αυτές οι εφαρμογές διαθέτουν έναν συνδυασμό φυσικών ήχων, μουσικές συνθέσεις, ιστορίες και νυχτερινές ασκήσεις διαλογισμού που σκοπό έχουν να σε βοηθήσουν όχι μόνο να αποκοιμηθείς και να παραμείνεις κοιμισμένη, αλλά και να έχεις καλύτερη ποιότητα ύπνου. Θα ξυπνάς και να νιώθεις πραγματικά ξεκούραστη! Γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό από το να κοιμάσαι 8 ώρες και να νιώθεις… εξαντλημένη την επόμενη μέρα.

https://www.instagram.com/p/CcarsUpMdn4

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς το βράδυ; Σου έχω συγκεντρώσεις 5 sleep music apps που θα σε βοηθήσουν να σταματήσεις να κοιτάζεις το ταβάνι μέχρι τα ξημερώματα και αντ’ αυτού να κοιμάσαι σαν πουλάκι!

Οι καλύτερες εφαρμογές μουσικής ύπνου του 2022

Best Overall: Slumber

Με μια βιβλιοθήκη ήχου που περιλαμβάνει ηχητικά τοπία, ιστορίες, μουσική και διαλογισμούς, το Slumber έχει πραγματικά κάτι για όλους στην τεράστια βιβλιοθήκη του.

https://www.instagram.com/p/CaG7riAlEVI

Best Free: Bettersleep

Best Meditation & Music Hybrid: Headspace

Το Headspace είναι ο τέλειος συνδυασμός χαλάρωσης και βοήθειας ύπνου, που σου επιτρέπει να κάνεις εναλλαγή μεταξύ διαλογισμού και χαλάρωσης ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Best Variety: Pzizz

Το Pzizz βασίζεται στην επιστήμη της ψυχο-ακουστικής, δηλαδή στον κλάδο της ψυχολογίας που είναι αφιερωμένος στην αντίληψη του ήχου και στη φυσιολογική του επίδραση. Η εφαρμογή έχει κάνει έρευνα σχετικά με τον τρόπο, με τον οποίο οι ήχοι επηρεάζουν τον ύπνο και τη χρησιμοποιεί για να βοηθήσει στη δημιουργία των «ονειρικών τοπίων», τους συνδυασμούς μουσικής, φωνητικών και ηχητικών εφέ, για να διασφαλίσει ότι έχουν κλινικά αποδεδειγμένα οφέλη για τις συνήθειες ύπνου.

Best For Kids: Sleepiest

Το Sleepiest έχει ως στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να κάνουν την ώρα του ύπνου ευκολότερη, εισάγοντάς τους υγιεινές συνήθειες ύπνου μέσω ιστοριών πριν τον ύπνο, φυσικών ήχων και χαλαρωτικής μουσικής.