Αυτές οι 4 πρωινές συνήθειες θα σε βοηθήσουν να γίνεις πιο υγιής και παραγωγική

Αυτές οι 4 πρωινές συνήθειες θα σε βοηθήσουν να γίνεις πιο υγιής και παραγωγική

Ξεκίνα τη μέρα σου υιοθετώντας συνήθειες που τονώνουν τη διάθεση.

Για πολλές από εμάς, το πρωινό ξύπνημα και ο ήχος του ξυπνητηριού είναι... βάσανο. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να διασφαλίσεις ότι αυτό το μέρος της ημέρας σου θα αξιοποιηθεί στο έπακρο. «Μελέτες δείχνουν ότι ένα θετικό ξεκίνημα μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τα συνολικά επίπεδα ευτυχίας και να ενισχύσει την παραγωγικότητα», λέει η ψυχοθεραπεύτια Kayote Joseph, σημειώνοντας ότι χρειάζονται μόνο 10 λεπτά για να ξεκινήσεις με υγιεινό τρόπο το πρωινό σου.

Το να υιοθετήσεις μια υγιεινή πρωινή ρουτίνα θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την υγεία σου και να γίνεις πιο παραγωγική. Παρακάτω σου έχουμε μερικές ιδέες για να εντάξεις στην πρωινή σου ρουτίνα, προκειμένου να μεγιστοποιήσεις την ευεξία και την παραγωγικότητά σου καθ' όλη τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας.

Τσάι vs. Καφές: Τι από τα δύο να προτιμήσεις και γιατί

#1. Κάνε γυμναστική

Η άσκηση, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, είναι μέρος μιας παραγωγικής, υγιεινής πρωινής ρουτίνας. Η κίνηση σε συνδυασμό με την αναπνοή οξυγονώνει κάθε κύτταρο του σώματος, «ζωντανεύοντάς» σε τόσο σωματικά όσο και πνευματικά, αφού μειώνει το άγχος και τον φόβο και και ενεργοποιεί τις οδούς που ενισχύουν την επίλυση προβλημάτων και τη δημιουργικότητα.

#2. Κατανάλωσε ένα υγιεινό πρωινό

Η κατανάλωση υπερτροφών στο πρωινό κάθε πρωί ενισχύει την υγεία του εγκεφάλου και του σώματος, αλλά και την ντοπαμίνη (την ορμόνη της ευτυχίας). Το κλειδί είναι να κατανοήσεις ποιες τροφές σε κάνουν να νιώθεις πιο ενεργητική.

#3. Ξεκίνα την μέρα σου μακριά από τηλεόραση, υπολογιστή ή κινητό

Μην ξεκινάς τη μέρα σου προσεγγίζοντας τις συσκευές σου - ναι, αυτό περιλαμβάνει και το κινητό σου. Έρευνες δείχνουν ότι τα πρώτα 10 λεπτά του πρωινού καθορίζουν το πώς θα κυλήσει η υπόλοιπη μέρα. Το να κοιτάξεις τα email ή τα social media με το που ξυπνήσεις, παράγει ορμόνες του στρες στον εγκέφαλο, όπως η αδρεναλίνη και η κορτιζόλη.

#4. Αφιέρωσε μερικά λεπτά στον διαλογισμό

Μερικά λεπτά διαλογισμού το πρωί αρκούν για να αποβάλλεις το στρες και να ξεκινήσεις με τον καλύτερο τρόπο τη μέρα σου.