Νιώθεις εξαντλημένη τα απογεύματα; 5 τρόποι για να ξαναβρείς τη χαμένη σου ενέργεια

Νιώθεις εξαντλημένη τα απογεύματα; 5 τρόποι για να ξαναβρείς τη χαμένη σου ενέργεια

Αυτές οι συνήθειες θα σε βοηθήσουν.

Μετά από ένα εξαντλητικό 8ωρο εργασίας, οι περισσότερες από εμάς επιστρέφουμε σπίτι και νιώθουμε «πτώματα». Το μόνο που θέλουμε να κάνουμε είναι να ξαπλώσουμε στον καναπέ... και να μην κάνουμε τίποτα.

Όμως το να ενισχύσουμε την απογευματινή μας ενέργεια είναι πολύ σημαντικό τόσο για την ευεξία όσο και για την παραγωγικότητά μας. Οι 5 παρακάτω συνήθειες μπορούν να αξιοποιηθούν για να επιτευχθεί ακριβώς αυτό. Η καθεμία χρησιμοποιεί διαφορετική δράση για να μετριάσει την έλλειψη ενέργειας που νιώθουμε τα απογεύματα: σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα, αυτόνομη διέγερση μέσω της αναπνοής, ξεκούραση χωρίς ύπνο και αυξημένη ροή αίματος.

Τι να τρως στο γραφείο, όταν έχεις ανάγκη από γεύση και ενέργεια, αλλά όχι από περιττές θερμίδες

Διάβασε παρακάτω τις 5 συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις την ενέργειά σου το απόγευμα.

#1: Αφαίρεσε τους υδατάνθρακες από το μεσημεριανό σου γεύμα (κράτησέ τους για αργότερα)

Ο όγκος του φαγητού και τα είδη των τροφίμων που καταναλώνονται στο μεσημεριανό γεύμα είναι όλα μεταβλητά που μπορούν να τροποποιηθούν για να μετριαστεί η εξάντληση που νιώθουμε το απόγευμα. Για όσες παλεύουν να διατηρήσουν την ενέργειά τους το απόγευμα, μία από τις πρώτες μεταβλητές που προτείνουν οι ειδικοί είναι να αφαιρέσουν τους υδατάνθρακες που δεν περιέχουν λαχανικά από το μεσημεριανό τους γεύμα (δηλαδή να καταναλώσουν γεύματα που αποτελούνται μόνο από λαχανικά, πρωτεΐνες και υγιεινά λίπη). Αυτή η μικρή αλλαγή από μόνη της μπορεί να είναι αρκετή για να κάνει τη διαφορά.

#2. Ρύθμισε τις υποχρεώσεις σου ανάλογα με τη βιολογία σου

Η δουλειά και ο φόρτος εργασίας μπορούν να ευθυγραμμιστούν με την ενσωματωμένη βιολογία του σώματος και τις έμφυτες διακυμάνσεις στον κιρκάδιο ρυθμό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι φυσιολογικό η εγρήγορσή μας να πέφτει κατά τις μεσημβρινές ώρες, συνήθως γύρω στις 12-3 μ.μ. Δεδομένης αυτής της προβλεψιμότητας, κράτα τις εργασίες που είναι λιγότερο απαιτητικές για να τις ολοκληρώσεις σε εκείνες τις ώρες. Το κλειδί είναι να προγραμματίσεις τη ροή των υποχρεώσεών σου με έναν έξυπνο τρόπο που να συνδέεται με τη βιολογία σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να αξιοποιήσεις στο έπακρο τις δυνατότητές σου.

#3. Εστίασε στον έλεγχο της αναπνοής σου

Διάφοροι τρόποι αναπνοής μπορούν να αξιοποιηθούν για να αυξηθεί η αυτόνομη διέγερση, ειδικά η εγρήγορση, για την εκάστοτε εργασία. Μια τέτοια μέθοδος, αν και σίγουρα δεν είναι η μόνη, έχει διαδοθεί από τον Wim Hof ​​- η τεχνική αναπνοής του περιλαμβάνει κυκλικό υπεραερισμό ακολουθούμενο από κράτημα αναπνοής. Για να επωφεληθείς πλήρως από αυτήν την αναπνευστική τεχνική, παρακολούθησε ένα σχετικό βίντεο.

#4. Δοκίμασε την τεχνική NSDR

Εάν η ενέργειά σπυ είναι τόσο χαμηλή που κυριολεκτικά δεν μπορείς να λειτουργήσεις, τότε δεν αξίζει καν να πιεις ένα διπλό εσπρέσο το απόγευμα για να διορθώσεις την κατάσταση. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις ένα διάλειμμα 20 λεπτών (στο σπίτι ή στο γραφείο) για να ξαπλώσεις και να δοκιμάσεις το NSDR/Yoga Nidra, το οποίο μπορεί να σε βοηθήσει να αυξήσεις την ενέργειά σου για το υπόλοιπο της ημέρας. Ορισμένες έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι τόσο το NSDR όσο και ο 20λεπτος απογευματινός ύπνος μπορούν να ενισχύσουν τη νευροπλαστικότητα.

#5. Γρήγορο περπάτημα

Ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να αναζωογονηθείς για το υπόλοιπο μισό της ημέρας σου όταν τα αποθέματα ενέργειας εξαντλούνται, είναι να βγεις έξω και να περπατήσεις με γρήγορο ρυθμό για 10-15 λεπτά.