Φυσικοί τρόποι για να συνέλθεις γρήγορα μετά από ένα hangover

Φυσικοί τρόποι για να συνέλθεις γρήγορα μετά από ένα hangover

Καλό είναι να αποφεύγουμε γενικά το αλκοόλ, αλλά αν τύχει και το παρακάνεις, υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπίσεις τα απαίσια συμπτώματα του hangover.

POV: Βγήκες για ποτό με τις κολλητές και πάνω στο τσακίρ κέφι ξέφυγες και ήπιες μερικά κοκτέιλ παραπάνω. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, γι' αυτό δεν το κατακρίνουμε.

Όλα ωραία όλα καλά, τουλάχιστον έχεις τις φίλες σου να σε πάνε στο σπίτι με ασφάλεια και να σε βάλουν για ύπνο. Τι γίνεται όμως με αυτόν τον φρικτό πονοκέφαλο και τον εξαντλητικό πονόκοιλο που σε πιάνουν μόλις ξυπνήσεις;

Με το φθινόπωρο έρχονται και τα κρυολογήματα αλλά έχουμε 5 τρόπους για να τα ξεπεράσεις

Το hangover μόνο ευχάριστο δεν είναι και μπορεί να σε κάνει να μείνεις στο κρεβάτι όλη την ημέρα, αδυνατώντας να κάνεις το παραμικρό, όμως εμείς είμαστε εδώ για να σου δείξουμε μερικές φυσικές και πολύ αποτελεσματικές λύσεις που θα σε βοηθήσουν να συνέλθεις γρήγορα.

Νερό καρύδας

Αυτό που κάνει ουσιαστικά το αλκοόλ στο σώμα σου είναι να το αφυδατώνει. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αναστέλλει την υπόφυση (έναν αδένα που παράγει ορμόνες) από το να εκκρίνει βαζοπρεσσίνη, πράγμα που σημαίνει τελικά ότι τα νεφρά δεν είναι σε θέση να απορροφήσουν τόσο πολύ νερό. Η απώλεια νερού προκαλεί διαταραχή της ισορροπίας των ηλεκτρολυτών, που σημαίνει ότι επειδή είσαι αφυδατωμένη νιώθεις κόπωση και έχεις πονοκέφαλο. Για να το καταπολεμήσεος αυτό, η προφανής απάντηση είναι να πιεις πολύ νερό, αλλά η κατανάλωση νερού καρύδας, συγκεκριμένα, θα σε βοηθήσει πραγματικά να ενυδατωθείς και να αναπληρώσετε αυτούς τους ηλεκτρολύτες που έχασες. Πιες το σκέτο ή, αν δεν σου αρέσει η γεύση του, πρόσθεσέ το σε ένα smoothie.

Τσάι γαϊδουράγκαθο

Το γαϊδουράγκαθο είναι φυσικό καθαριστικό και αποτοξινωτικό του ήπατος και είναι γνωστό ότι βοηθά να σταματήσει η δέσμευση ορισμένων τοξινών στο σώμα μας. Η κατανάλωση τσαγιού από γαϊδουράγκαθο θα σε βοηθήσει να προστατεύσεις φυσικά τον οργανισμό σου από τις επιπτώσεις της κατανάλωσης αλκοόλ και επιπλέον θα βοηθήσει στη μείωση των επικίνδυνων συμπτωμάτων του hangover.

Τσάι με τζίντζερ και λεμόνι

Είναι γνωστό από τους αρχαίους πολιτισμούς και την ομοιοπαθητική ιατρική ότι το τζίντζερ είναι ευεργετικό με πολλούς διαφορετικούς τρόπους . Στην πραγματικότητα, οι ερευνητές έχουν μελετήσει τις επιπτώσεις του τζίντζερ και έχουν αποδείξει ότι μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στη μείωση της ναυτίας και του εμέτου (που είναι κάτι που σίγουρα χρειάζεσαι σε περίπτωση hangover!). Συνιστάται να ψιλοκόψεις λίγο φρέσκο ​​τζίντζερ και να το προσθέσεις σε ζεστό τσάι με λεμόνι. Αυτό θα σε βοηθήσει να ανακουφίσεις το στομάχι σου και να συνέλθεις από το hangover.

Πράσινο smoothie

Αν απεχθάνεσαι τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, δοκίμασε να τα προσθέσεις σε ένα πράσινο smoothie. Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις είναι να μείνεις νηστική κατά τη διάρκεια του hangover και να μην τροφοδοτήσεις το σώμα σου με υγιεινές τροφές, επομένως αυτό θα σε διευκολύνει να λάβεις τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι για να ανακουφιστείς από τα συμπτώματα. Πρόσθεσε δύο φλιτζάνια σπανάκι, ένα φλιτζάνι kale, ένα κοτσάνι σέλινο, μισό φλιτζάνι φιλτραρισμένο νερό, μισό φλιτζάνι νερό καρύδας, μισή μπανάνα, ένα μήλο (κομμένο σε φέτες), χυμό από ένα λεμόνι και μερικές φέτες φρέσκου κουρκουμά. Ανακάτεψε και απόλαυσε.

«Σκωτσέζικο ντους»

Με το που ξυπνήσεις και ινώσεις αυτά τα απαίσια συμπτώματα, σήκω από το κρεβάτι και τρέξε στην μπανιέρα, κάνοντας ένα ζεστό ντους για αρχή και λίγο πριν βγεις, γύρνα τη θερμοκρασία στο κρύο και κάτσε για μερικά δευτερόλεπτα κάτω από το παγωμένο νερό. Η μετάβαση από το ζεστό στο κρύο νερό αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στην αποβολή των τοξινών.