Πώς θα ανακουφιστείς από τον πονόλαιμο και τον βήχα χωρίς σιρόπι και καραμέλες για τον λαιμό

Μαρία Ροδίτη
Πώς θα ανακουφιστείς από τον πονόλαιμο και τον βήχα χωρίς σιρόπι και καραμέλες για τον λαιμό

Ανακάλυψε φυσικούς τρόπους με τους οποίους μπορείς να καταπολεμήσεις το κοινό κρυολόγημα του φθινοπώρου!

Μπορεί ο κορονοϊός να είναι στο επίκεντρο και όλοι να προσπαθούμε να προστατευθούμε από αυτόν, όμως το κοινό κρυολόγημα του φθινοπώρου δεν έχει εξαφανιστεί. Οι ιώσεις είναι εδώ και όσο περισσότερο ο καιρός θα δροσίζει τόσο πιο κοντά μας θα βρίσκονται.

Δεν χρειάζεται, ωστόσο, να σε πιάνει πανικός. Ούτε και να γεμίσεις το φαρμακείο του σπιτιού με σιρόπια και καραμέλες ή άλλα φάρμακα που ανακουφίζουν τον πονόλαιμο και τον βήχα. Οι λύσεις βρίσκονται στο σπίτι σου, είναι φυσικές και λειτουργούν πολύ άμεσα. Μόλις νιώσεις, λοιπόν, και την παραμικρή ενόχληση στον λαιμό σου, ακολούθησε τα παρακάτω tips και θα καταφέρεις να αναρρώσεις πολύ γρήγορα.

Με το φθινόπωρο έρχονται και τα κρυολογήματα αλλά έχουμε 5 τρόπους για να τα ξεπεράσεις

Παράμεινε ενυδατωμένη

Νερό, τσάι, χαμομήλι… Γενικά όταν έχεις κρυολόγημα, καλό είναι να παραμένεις με κάθε τρόπο ενυδατωμένη όλη την ημέρα. Κι αυτό, γιατί αν είσαι αφυδατωμένη δεν θα μπορείς να παράγεις αρκετό σάλιο και βλέννα κι έτσι θα επιδεινωθεί η φλεγμονή στον λαιμό, προκαλώντας σου περισσότερο βήχα και πονόλαιμο.

tsai.jpg

Πες «ναι» σε φρούτα και λαχανικά

Τρώγοντας φρούτα και λαχανικά θα συσσωρευτεί στον οργανισμό σου βιταμίνη C, η οποία θα ενισχύσει πιο γρήγορα το ανοσοποιητικό σου σύστημα και θα σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις τον ιό που σε ταλαιπωρεί. Έτσι, και ο πονόλαιμος και ο βήχας θα εξαφανιστούν.

Γαργάρες με αλατόνερο

Αν θες άμεση ανακούφιση, κάνε γαργάρες με αλατόνερο. Το αλάτι έχει την ικανότητα να τραβά τη βλέννα από τον πρησμένο, με φλεγμονή λαιμό κι έτσι να κάνει εσένα να νιώθεις αμέσως καλύτερα.

Ζεστό νερό με μέλι

Το μέλι μαλακώνει τον λαιμό. Συνδυαστικά με ζεστό νερό θα δημιουργήσεις το καλύτερο ρόφημα για άμεση ανακούφιση, καλύτερα και από μια φαρμακευτική καραμέλα για τον λαιμό.

Αιθέρια έλαια

Τα αιθέρια έλαια ευκάλυπτου και μέντας έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Βάλε, λοιπόν, μέσα σε βραστό νερό λίγα φύλλα μέντας ή ευκάλυπτου και κάνε εισπνοές. Και ο βήχας σου θα μειωθεί και αν έχεις ρινική συμφόρηση θα ανακουφιστείς.

Φάε σκόρδο

Το σκόρδο είναι γεμάτο με μέταλλα, ένζυμα, βιταμίνη C, θείο και σελήνιο. Έχει επίσης αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να καταπολεμήσεις φυσικά το κρυολόγημα.

soupa.jpg

Ζεστές σούπες

Μια κοτόσουπα ή μια κρεατόσουπα θα καταπραΰνουν τον λαιμό σου, ενώ θα γεμίσουν και τον οργανισμό σου θρεπτικά συστατικά, ώστε να καταπολεμήσει πιο γρήγορα τον ιό.