Υγεία του ουροποιητικού συστήματος: Οι «σύμμαχοι» που σε προστατεύουν από τις λοιμώξεις

Υγεία του ουροποιητικού συστήματος: Οι «σύμμαχοι» που σε προστατεύουν από τις λοιμώξεις

Το ερώτημα είναι πώς θα καταφέρεις να «θωρακίσεις» τον οργανισμό σου, ώστε να μην έρχεσαι αντιμέτωπη με τέτοιες λοιμώξεις και να απολαμβάνεις κάθε μέρα μία καλύτερη ζωή;

Αν παρουσιάζεις σχετικά συχνά ουρολοιμώξεις, γνωρίζεις πως ακόμη και ένα «αθώο» σύμπτωμα μπορεί να γίνει μεγάλο εμπόδιο στην καθημερινότητά σου. Η τακτική και επείγουσα ανάγκη για ούρηση, το ενοχλητικό τσούξιμο όταν πηγαίνεις στην τουαλέτα, ταέντονη ρίγη, είναι μόνο μερικά από τα σημάδια που σε προειδοποιούν πως κάποιο βακτήριο έχει εισέλθει στον ουροποιητικό σωλήνα και απειλεί να διαταράξει την υγεία του ουροποιητικού σου συστήματος.

Το ερώτημα είναι, λοιπόν, πώς θα καταφέρεις να «θωρακίσεις» τον οργανισμό σου, ώστε να μην έρχεσαι αντιμέτωπη με τέτοιες λοιμώξεις και να απολαμβάνεις κάθε μέρα μία καλύτερη ζωή; Είναι αλήθεια πως λόγω της ανατομίας του γυναικείου σώματος, είναι πολύ εύκολο να κολλήσεις κάποιο μικρόβιο στο ουροποιητικό, ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να προστατευτείς αποτελεσματικά και μερικούς από αυτούς έχουμε συγκεντρώσει στο κείμενο που ακολουθεί.

Τι είναι η ουρολοίμωξη και πώς παρουσιάζεται

Για να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά τις ουρολοιμώξεις, χρειάζεται πρώτα να μάθεις πώς προκύπτουν και πώς παρουσιάζονται. Παρότι ταλαιπωρούν άντρες και γυναίκες, λόγω της φύσης του γυναικείου σώματος, οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες.

Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού οφείλονται σε μικρόβια, όπως το Escherichia coli, τα οποία διαπερνούν τη φυσική άμυνα του οργανισμού, εισέρχονται στο ουροποιητικό,παραμένουν εκεί και επηρεάζουν τη λειτουργία της ουροδόχου κύστης. Πώς συμβαίνει αυτό;

  • Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής
  • Από τη μη χρήση προφυλακτικού
  • Από το μπάνιο στη θάλασσα ή την πισίνα
  • Εξαιτίας μίας ελλιπούς ατομικής υγιεινής
  • Εξαιτίας ενός πεσμένου ανοσοποιητικού

Όσο για τα συμπτώματα της ουρολοίμωξης, αυτά ίσως διαφέρουν από άτομο σε άτομο όμως, τα πιο κοινά είναι τα εξής:

  • Αίσθημα καύσου κατά την ούρηση
  • Έντονη και συχνή επιθυμία για ούρηση
  • Μικρή ποσότητα ούρων με άσχημη οσμή και σκούρο χρώμα
  • Αίσθημα κόπωσης, πυρετός καιρίγη
  • Ενοχλήσεις στην πλάτη και την κοιλιακή χώρα

Η συμβουλή μας: Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, το έντονο στρες και η λήψη φαρμάκων, επηρεάζουντον αριθμό των φιλικών βακτηρίων του οργανισμού, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται παθογόνα βακτήρια που δημιουργούν λοιμώξεις. Ωστόσο, χάρη στο συμπλήρωμα διατροφής CranBiotix της Quest, μπορείς να προφυλάξεις το ουροποιητικό σου από ανεπιθύμητες λοιμώξεις. Οι προανθοκυανιδίνες του Cranberry και ο συνδυασμός των φιλικών βακτηρίων που περιέχονται στο CranBiotix, αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην διατήρηση ενός υγιούς ουροποιητικού.

1670312483370-919398243-image003.jpg

Αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης των λοιμώξεων του ουροποιητικού

Για να μην σε ταλαιπωρούν συχνά συμπτώματα όπως τα παραπάνω και να μπορείς να απολαμβάνεις ξέγνοιαστη την κάθε στιγμή, υπάρχουν μερικοί αποτελεσματικοί και εύκολοιτρόποι για να «θωρακίσεις» την υγεία του ουροποιητικού σου. Για παράδειγμα, μπορείς:

  • Να αυξήσεις την ποσότητα νερού που καταναλώνεις καθημερινά
  • Να σκουπίζεις πάντα την ευαίσθητη περιοχή από μπρος προς τα πίσω
  • Να πηγαίνεις τουαλέτα αμέσως μόλις νιώθεις την ανάγκη
  • Να αποφεύγεις τα στενά και συνθετικά εσώρουχα
  • Να επιλέγεις καθαρές θάλασσες για τις καλοκαιρινές σου βουτιές και να μην μένεις πολλή ώρα με βρεγμένο μαγιό
  • Να χρησιμοποιείς πάντα προφυλακτικό κατά τη διάρκεια του σεξ
  • Να επενδύσεις στο CranBiotix της Quest που μειώνει την εμφάνιση των ουρολοιμώξεων και ενισχύει την καλή εντερική χλωρίδα, η οποία αποτρέπει την ανάπτυξη παθογόνων βακτηρίων στο ουροποιητικό σύστημα
1670312501266-890825031-image005.jpg

Επιπλοκές στο αντρικό ουροποιητικό σύστημα

Μπορεί οι ουρολοιμώξεις να παρουσιάζονται πιο συχνά σε γυναίκες, ωστόσο, το αντρικό ουροποιητικό σύστημα μπορεί να επηρεαστεί και από άλλους παράγοντες, όπως είναι το μέγεθος του προστάτη. Στην περίπτωση που ο προστάτης παρουσιάζει υπερπλασία, δηλαδή διογκώνεται και γίνεται μεγαλύτερος από το φυσιολογικό, προκαλούνται στον οργανισμό προβλήματα που σχετίζονται με την ούρηση. Ακριβώς επειδή ο προστάτης μεγαλώνει και πιέζει την ουρήθρα, ένας άντρας μπορεί να εμφανίσει τα εξής συμπτώματα:

  • Ακράτεια
  • Σταγονοειδή και αδύναμη ροή ούρων
  • Επιτακτική ανάγκη για ούρηση
  • Δυσκολία κατά την ούρηση
  • Νυχτουρία, δηλαδή να ξυπνάς αρκετές φορές τη νύχτα για να ουρήσεις

Η συμβουλή μας: Ένα ευεργετικό βότανο για το αντρικό ουροποιητικό σύστημα είναι το Saw Palmetto (Serenoa serrulata), το οποίο παράγεται από έναν μικρό φοίνικαπου προέρχεται από τις Δυτικές Ινδίες και τις ακτές του Ατλαντικού της Αμερικής. Πού θα το βρεις; Στο συμπλήρωμα διατροφής Saw Palmetto της Quest, που έχει αποτελεσματική, επιστημονικά αποδεδειγμένη δράση για την υγεία του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος και βοηθά στη διατήρηση του φυσιολογικού μεγέθους του προστάτη.

1670312514514-74422605-image007.jpg

Για να εξασφαλίσεις μία καθημερινότητα, η οποία θα σου επιτρέπει να απολαμβάνεις κάθε στιγμή στο έπακρο, χρειάζεται να αποκτήσεις συνήθειες και «συμμάχους», που θα «θωρακίζουν» το ουροποιητικό σου σύστημα. Αυτούς τους «συμμάχους» μπορεί να προσφέρει η Quest, που τα τελευταία 40 χρόνια παρέχει προϊόντα με καινοτόμες συνθέσεις που βασίζονται στην πιο σύγχρονη επιστημονική έρευνα, για να προσφέρεις καθημερινά στον οργανισμό σου τη φροντίδα που χρειάζεσαι για μία καλύτερη ζωή.