«Χύμα» ή σε εμβρυακή στάση; Τι φανερώνει ο τρόπος που κοιμάσαι για τον χαρακτήρα σου

«Χύμα» ή σε εμβρυακή στάση; Τι φανερώνει ο τρόπος που κοιμάσαι για τον χαρακτήρα σου
Pexels

Ποιες στάσεις σε βοηθούν να ξεκουραστείς; 

Από τη στάση αστερία μέχρι την εμβρυακή, πολλές από εμάς θα έχουμε τις αγαπημένες μας θέσεις ύπνου που δύσκολα ξεβολευόμαστε από αυτές. Τι φανερώνει όμως αυτό το στοιχείο για τον χαρακτήρα μας;

Τεντώνεσαι, κουκουλώνεσαι εντελώς με το πάπλωμά σου ή ξαπλώνεις ανάσκελα με τα χέρια τεντωμένα; Όποια θέση ύπνου κι αν προτιμάς, μελέτες έχουν δείξει ότι αυτές οι στάσεις μπορούν να αποκαλύψουν πολλά για το τι συμβαίνει στο μυαλό σου και γιατί τις επιλέγεις συνειδητά. Μπορούν επίσης να φανερώσουν πολλά για την προσωπικότητά σου.

Παρακάτω, η expert σε θέματα συμπεριφοράς και ύπνου, Adrianne Carter, αναλύει το τι συμβαίνει επισημαίνοντας πως η καλύτερη θέση για ύπνο είναι ανάσκελα και στο πλάι, καθώς οι δύο αυτές στάσεις ξεκουράζουν τη σπονδυλική στήλη μας ενώ κοιμόμαστε.

Κοιμάσαι γυμνή; Ο λόγος που αν κοιμάσαι δίχως ρούχα μπορεί να κάνει καλό στην υγεία σου

Ύπνος στην άκρη του κρεβατιού

Με το ένα χέρι ή πόδι να κρέμεται από το πλάι του κρεβατιού και το σώμα σε σημείο σχεδόν έτοιμο να πέσει, οι άνθρωποι που επιλέγουν να κοιμούνται με αυτόν τον τρόπο εμφανίζονται έτοιμοι για δράση, έτοιμοι να σηκωθούν και να φύγουν. Η εν λόγω στάση, υποδηλώνει επίσης ανεξαρτησία και ότι δεν είναι διατεθειμένοι να πλησιάσουν ή αγκαλιάσουν τον άλλον, εντός και εκτός κρεβατιού.

Κοιμάσαι από τη δεξιά πλευρά; Αυτή η έρευνα ίσως σε κάνει να αλλάξεις πλευρό (αλλά και μεριά)

Κουλουριασμένη

Η εν λόγω θέση θεωρείται μία από τις πιο άνετες. Εκείνοι που επιλέγουν να καλύπτονται εντελώς με το πάπλωμά τους, κουκουλώνοντας τους εαυτούς τους είναι εκείνοι που ψάχνουν ένα «ασφαλές μέρος». Οι άνθρωποι που υποφέρουν από άγχος τείνουν να κοιμούνται σε αυτή τη στάση, καθώς δίνει μια αίσθηση προστασίας και άνεσης επιτρέποντας στο μυαλό και το σώμα τους να νιώθουν ασφαλείς.

Στάση αστερίας

Εάν αυτοί οι άνθρωποι κοιμούνται δίπλα με κάποιον άλλον, αυτή μπορεί να μην είναι η καλύτερη στάση, αλλά δείχνει εμπιστοσύνη. Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι ο σύντροφός τους μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Αυτά τα άτομα συνήθως θέτουν τον εαυτό τους ως προτεραιότητα ενώ κατά ειρωνικό τρόπο, αυτή η θέση μπορεί επίσης να υποδηλώνει ότι συνήθως δεν τους αρέσει να είναι στο επίκεντρο της προσοχής. Αξίζει να αναφερθεί πως η στάση αυτή μειώνει την πιθανότητα πονοκεφάλων.

Καρότα και ακόμα 5 κατάλληλες τροφές πριν τον ύπνο που θα σε βοηθήσουν να ζεσταθείς

Μπρούμυτα

Εάν κοιμάσαι μπρούμυτα τότε έχεις επιλέξει μια θέση που σου επιτρέπει να βυθίζεις πλήρως το κεφάλι σου στο μαξιλάρι, επιτρέποντας στον εαυτό σου να χαλαρώσει απόλυτα. Αυτοί οι άνθρωποι τείνουν να είναι πολυάσχολοι στην καθημερινή τους ζωή, να αντιμετωπίζουν κάθε πρόκληση και να παίρνουν ρίσκα. Συνήθως είναι και πολύ κοινωνικοί άνθρωποι, ωστόσο δεν έχουν πάντα την αυτοπεποίθηση που φαίνεται πως έχουν.

Ανάσκελα

Το να οδηγείτε στην πλάτη σας με τα χέρια τεντωμένα πάνω από το κεφάλι σας υποδηλώνει ότι είστε σε βαθύ ύπνο. Αυτή η θέση δείχνει κάποιον που έχει αυτοπεποίθηση και άνεση στη δική του παρέα, αλλά δείχνει και μια αξιοσέβαστη θέση. Είναι εύκολοι άνθρωποι, με θετική ματιά στη ζωή.

Γιατί είσαι περισσότερο κουρασμένη τώρα που το ρολόι έχει γυρίσει μία ώρα πίσω;

Εμβρυακή στάση

Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτή είναι μια από τις πιο κοινές θέσεις ύπνου, δίνοντας μια αίσθηση ασφάλειας και προστασίας. Κουλουριασμένοι στο πλάι είτε με το ένα χέρι να κρατά το μαξιλάρι είτε και με τα δύο χέρια σφιγμένα κοντά στο στήθος τους, αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να είναι οι πιο ευαίσθητοι, αλλά μπορεί να δίνουν την αίσθηση ότι είναι σκληροί.

Σε ελεύθερη πτώση

Αυτή η στάση είναι όταν κάποιος αγκαλιάζει ένα μαξιλάρι με τα χέρια του και στρέφει το κεφάλι του προς τη μία πλευρά. Όσοι κοιμούνται σε αυτή τη θέση είναι αγχωμένοι, νευρικοί και με πολλή ενέργεια. Ωστόσο, αυτή η συνθήκη για την υγεία δεν είναι ό,τι καλύτερο καθώς ασκείται πίεση στη σπονδυλική στήλη με αποτέλεσμα να προκαλείται πόνος στον αυχένα και τη μέση.

Στρατιωτική θέση

Η στάση αυτή αφορά εκείνους που επιλέγουν να κοιμούνται αυστηρά ανάσκελα με χέρια και πόδια κλειστά. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ντροπαλοί και εσωστρεφείς. Είναι επίσης επιφυλακτικοί, συνήθως αποφεύγουν τις εντάσεις ενώ είναι άτομα της ρουτίνας, των κανόνων και πολύ δυναμικοί. Αυτή η στάση, ξεκουράζει τη σπονδυλική στήλη, τον αυχένα και τα χέρια.

Αγκαλιά με τον σύντροφο

Αυτή η θέση δείχνει την ανάγκη για εγγύτητα και όσο το δυνατόν περισσότερη επαφή. Το να κοιμάσαι με το σώμα σου δίπλα στο σύντροφό σου υποδηλώνει επίσης σημάδι στοργής. Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει σύντροφο αλλά είναι τέτοιος τύπος, προτιμά να έχει στην αγκαλιά του ένα μαξιλάρι, το οποίο και χαρίζει ηρεμία και χαλάρωση. Σε αυτούς τους ανθρώπους αρέσει να αισθάνονται ασφαλείς και προστατευμένοι και συχνά είναι ονειροπόλοι και ρομαντικοί.

Σε κάθε περίπτωση, ο τρόπος που κοιμόμαστε μπορεί να πει πολλά για το χαρακτήρα μας, αλλά το πιο σημαντικό πράγμα είναι να έχουμε όλοι έναν ποιοτικό ύπνο, επομένως θα πρέπει να φροντίσουμε ότι είμαστε απόλυτα άνετες σε όποια θέση κι αν επιλέξουμε.