Το hack για να διαρκεί το άρωμα περισσότερο και πώς να μυρίζεις τέλεια όλη μέρα

Το hack για να διαρκεί το άρωμα περισσότερο και πώς να μυρίζεις τέλεια όλη μέρα
Pexels

Φτιάξε βαμβακερές μπάλες και ψέκασε με άρωμα, «κλείδωσε» την κολόνια στη βούρτσα των μαλλιών σου, έχε πάντα αποσμητικό στη τσάντα σου και όλα όσα πρέπει να κάνεις για να νιώθεις τέλεια όλη τη μέρα. 

Το να μυρίζει κανείς όμορφα δεν είναι απλώς ένα σημάδι ότι νοιάζεται για την προσωπική του υγιεινή και για τους γύρω του αλλά μπορεί επίσης να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή του.

Αν και το σώμα απελευθερώνει ως μέρος μια φυσιολογικής διαδικασίας δυσάρεστες οσμές, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορεί ο καθένας να κάνει προκειμένου να φτιάξει την κατάσταση και να νιώθει τέλεια όλη μέρα.

Ακολουθούν κάποια χρήσιμα και μοσχομυριστά tips για να εξασφαλίσεις ότι θα διατηρείς τη φρεσκάδα του πρωινού ντους/μπάνιου σου κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας- όπου κι αν βρίσκεσαι.

1. Το κόλπο στο καθημερινό ντους

Πρώτα απ 'όλα, είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι η προσωπική υγιεινή παίζει τεράστιο ρόλο με το πώς μυρίζεις. Επομένως, συνιστάται να διατηρείς το σώμα σου καθαρό κάνοντας ντους τουλάχιστον μία φορά την ημέρα και πλένοντας σχολαστικά εκείνα τα σημεία που τείνουν να ιδρώνουν περισσότερο.

Μετά το ντους, πρέπει πάντα να αφήνεις το σώμα σου να στεγνώσει πλήρως πριν φορέσεις τα ρούχα. Το να ντυθείς αμέσως και χωρίς να έχεις στεγνώσει καλά μπορεί να σε κάνει να ιδρώσεις αμέσως, «σβήνοντας» τη φρέσκια μυρωδιά από το σώμα σου.

2. Κάνε τα ρούχα σου να μυρίζουν φρεσκάδα

Μην ξεχνάς να διατηρείς τα ρούχα σου φρέσκα και μυρωδάτα πλένοντάς τα τακτικά.

Μπορείς επίσης να ακολουθήσεις αυτές τις συστάσεις για να διασφαλίσεις ότι τα ρούχα σου έχουν ευχάριστο άρωμα:

  • Ψέκασε ένα μυρωδάτο άρωμα πάνω σε μια μικρή χειροποίητη βαμβακερή μπάλα και βάλε τη στο συρτάρι μαζί με τα ρούχα.
  • Ενώ πλένεις τα ρούχα, ενίσχυσε το άρωμά τους προσθέτοντας 10 έως 20 σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο.
  • Διάλυσε μια μεζούρα μαγειρική σόδα στο νερό πλύσης. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να αφαιρέσεις την επιπλέον βρωμιά από τα ρούχα. Ωστόσο, πρέπει να είσαι προσεκτική όταν χρησιμοποιείς το εν λόγω προϊόν καθώς είναι επίσης γνωστό για τις λευκαντικές του ιδιότητες.

3. Μην παραλείπεις ποτέ το αποσμητικό σου

pexels-godisable-jacob-898522.jpg

Αυτός μπορεί να είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους για να αποφύγεις τη μυρωδιά του σώματος και τον ιδρώτα. Επίλεξε το προϊόν που πληροί τους στόχους υγιεινής σου και φρόντισε να το χρησιμοποιείς καθημερινά. Θυμήσου ότι το αποσμητικό θα σε προστατεύσει από τις άσχημες μυρωδιές ενώ θα αποτρέψει και τον ιδρώτα.

Εάν θέλεις να κάνεις το αποσμητικό σου πιο αποτελεσματικό, εφάρμοσέ το το βράδυ και όχι το πρωί. Αυτό θα δώσει στη φόρμουλα περισσότερο χρόνο για να εισχωρήσει στους πόρους του δέρματός σου και να χειριστεί καλύτερα τη μυρωδιά και τον ιδρώτα την επόμενη μέρα.

Εφάρμοσε ξανά αποσμητικό εάν χρειάζεται μέσα στη μέρα. Να έχεις πάντα ένα εφεδρικό μαζί στην τσάντα σου ή στο γραφείο.

Ας κρατήσουμε μακριά την τοξικότητα ή αλλιώς αυτούς τους 8 τύπους ανθρώπων

4. Άπλωσε το άρωμα με τον σωστό τρόπο για να διαρκέσει περισσότερο

Λάβε υπόψη τις ακόλουθες συμβουλές για να διασφαλίσεις ότι το άρωμά σου διαρκεί:

  • Ψέκασε το άρωμά σου στη βούρτσα μαλλιών σου και χτενίσου οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Απόφυγε να το ψεκάζεις απευθείας στα μαλλιά γιατί μπορεί να βλάψει τις ρίζες και τις άκρες σου.
  • Εφάρμοσε το άρωμα σε σημεία παλμού, όπως στους καρπούς, πίσω από τα γόνατα, στους αγκώνες και το πίσω μέρος του λαιμού. Αυτό θα επιτρέψει στο άρωμα να απελευθερωθεί φυσικά καθώς το σώμα σου ζεσταίνεται.
  • Επιλέξτε μια roll-on έκδοση του αρώματός σου. Ένα rollerball θα σου επιτρέψει να μεταφέρεις το άρωμα στο σωστό σημείο αντί να ψεκάζεσαι υπερβολικά.
  • Περίμενε να «κλειδώσει» πάνω σου το άρωμα πριν φύγεις από το σπίτι, εφαρμόζοντάς το νωρίς κατά τη διάρκεια της ρουτίνας ομορφιάς σου. Με αυτόν τον τρόπο, θα δώσεις χρόνο στο άρωμά σου να στεγνώσει και να μη «σκορπιστεί» στον αέρα.

Όταν βάζεις άρωμα, απόφυγε να τρίβεις το δέρμα σου για να βεβαιωθείς ότι έχει «κλειδώσει». Αυτή η κίνηση μπορεί να επηρεάσει τις νότες του αρώματός σου και να αλλάξει τον τρόπο που μυρίζει.

Για παράδειγμα, εάν έχεις ψεκάσει λίγο άρωμα στους καρπούς σου και δεν έχεις αρκετό χρόνο να περιμένεις να στεγνώσει, πίεσε ελαφρά τους καρπούς σου μαζί πολλές φορές αντί να τους τρίψεις.

Εάν θέλεις να πάρεις το άρωμά σου μαζί σου για να το εφαρμόσεις ξανά κατά τη διάρκεια της ημέρας, απόφυγε τη χρήση μπουκαλιών σε μέγεθος ταξιδιού καθώς αυτή η συσκευασία θα μπορούσε να μειώσει την ποιότητα του αρώματος. Αντίθετα, ψέκασε μερικές χειροποίητες μπάλες βαμβακιού με το αγαπημένο σου άρωμα, βάλε τις σε μια πλαστική σακούλα και κράτησέ τις στην τσάντα. Εάν νιώθεις ότι πρέπει να επαναφέρεις το άρωμά σου απλώς χτύπα ένα από αυτά τα βαμβακερά μπαλάκια σε ένα σημείο παλμού.

Ο χρόνος είναι χρήμα ή αλλιώς πώς να παίρνεις πιο γρήγορα αποφάσεις

5. Χρησιμοποίησε σωστά τις αρωματικές ενυδατικές κρέμες

Όποτε θέλεις να ενυδατώσεις το δέρμα σου, προτίμησε αρωματικές κρέμες, λοσιόν ή έλαια. Κάνε το άρωμα να διαρκέσει περισσότερο, απλώνοντας το προϊόν στο δέρμα σου αμέσως μετά το ντους και αφαιρώντας την περίσσεια νερού.

Μπορείς να δημιουργήσεις τη δική σου αρωματική λοσιόν αναμειγνύοντας μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σου άρωμα με μια λοσιόν χωρίς άρωμα. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χρειαστεί να συνδυάσεις προϊόντα με αρώματα που ταιριάζουν.

6. Μην ξεχνάς τα πόδια σου

pexels-rovenimagescom-949590.jpg

Διατήρησε τα πόδια σου καθαρά πλένοντάς τα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα με αντιβακτηριακό σαπούνι. Στη συνέχεια, βεβαιώσου ότι είναι εντελώς στεγνά, ειδικά ανάμεσα στα δάχτυλα.

Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις σπρέι παπουτσιών για να δώσεις στα πόδια σου ένα ευχάριστο άρωμα, ειδικά όταν ο καιρός είναι ζεστός. Επιπλέον, καλό είναι να λάβεις υπόψη αυτή τη συμβουλή όταν φοράς παπούτσια χωρίς κάλτσες. Ακόμα κι αν τα πόδια σου δεν τείνουν να μην μυρίζουν, η αντίδραση μεταξύ του δέρματός σου και του υλικού των παπουτσιών μπορεί να τα κάνει να μυρίζουν άσχημα.

Μη φοράς το ίδιο ζευγάρι παπούτσια για 2 συνεχόμενες ημέρες:

Όταν φοράς τα ίδια παπούτσια, τότε το δέρμα απορροφά τον ιδρώτα από τα πόδια. Οπότε αν δεν τους δώσεις τη δυνατότητα να στεγνώσουν καλά θα αρχίσουν να μυρίζουν άσχημα.

Τέλειο δέρμα, καλύτερος μεταβολισμός & τι άλλο θα συμβεί στο σώμα μας αν καθιερώσουμε το κρύο ντους