Πες «αντίο» στην αλλεργική ρινίτιδα με αυτά τα 3 TikTok hacks

Πες «αντίο» στην αλλεργική ρινίτιδα με αυτά τα 3 TikTok hacks

Οι 3 πιο φυσικοί τρόποι να γλιτώσεις αυτήν την περίοδο από το επαναλαμβανόμενο φτέρνισμα.

Η άνοιξη εκτός από μία από τις πιο όμορφες εποχές του χρόνου είναι και μια περίοδος κατά την οποία πολύς κόσμος υποφέρει. Να μαντέψουμε; Με το που βρεθείς δίπλα σε φυτά και λουλούδια δεν μπορείς να κρατήσεις τη μύτη σου από το φτέρνισμα. Αψού και αψού και αψού… ξανά και ξανά και κάπου εδώ οι αλλεργίες σου μόλις έκαναν αισθητή την παρουσία τους.

Πρώτη σκέψη σου να απευθυνθείς στον γιατρό και ίσως να ακολουθήσεις κάποια αγωγή την οποία παίρνεις κάθε άνοιξη. Σωστά. Συμπληρωματικά, όμως, μπορείς και με φυσικούς τρόπους να αντιμετωπίσεις το ασταμάτητο φτέρνισμα, ώστε να είναι τόσο λίγο και ανεπαίσθητο, που δεν θα καταντάει ενοχλητικό, ακόμη και κουραστικό. Γιατί, ας μη λέμε ψέματα. Όταν φτερνίζεσαι ξανά και ξανά, κάπου εξαντλείσαι.

7 ροφήματα που καταπραΰνουν τον λαιμό και ηρεμούν τα συμπτώματα από αλλεργίες

Τα 3 hacks για να την «παλέψεις» με το αλλεργικό συνάχι

Στο παρακάτω TikTok video θα δεις 3 φυσικούς τρόπους για να αντιμετωπίσεις το αλλεργικό συνάχι της άνοιξης και να έχεις – επιτέλους- το κεφάλι σου ήσυχο.

Μυστικό #1: Ελαιόλαδο στη μύτη

Σε ένα κομμάτι χαρτοπετσέτα βάλε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και πέρασε με αυτό την άκρη των ρουθουνιών σου. Έτσι, θα μπορείς να αναπνέεις καλύτερα, αλλά θα μειώσεις και τα φτερνίσματα.

Μυστικό #2: Βιταμίνη C

Ένα πορτοκάλι την ημέρα… τον γιατρό τον κάνει πέρα. Βλέπεις, η βιταμίνη C, γνωστή και ως ασκορβικό οξύ, συμβάλλει στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Τρώγοντας, δηλαδή, πορτοκάλια ή πίνοντας φρεσκοστυμμένο χυμό μπορείς να μειώσεις τις επιπτώσεις της αλλεργίας, όπως η ρινική καταρροή, το φτέρνισμα και η φαγούρα στα μάτια. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, κατανάλωσε βιταμίνη C πριν σου εμφανιστεί η αλλεργία (ξέρεις τον οργανισμό σου και τα συμπτώματά του, άλλωστε), ώστε να βοηθήσεις στη βελτίωση της κατάστασης των μυών, των οστών και του οργανισμού σου γενικότερα.

Μυστικό #3: Sticks ή γλάστρα με βότανα στο μπάνιο

Τοποθέτησε μέσα στο μπάνιο μια γλάστρα με δενδρολίβανο ή ένα βάζο με κλαδιά από δενδρολίβανο και απόλαυσε τις ευεργετικές ιδιότητές του όσο κάνεις ντους. Ποιες είναι αυτές; Το δενδρολίβανο- χάρη στις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητές του- τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, είναι αποχρεμπτικό και βοηθά στον καθαρισμό της αναπνοής.