Το κόλπο με την πετσέτα και 3 ακόμα έξυπνες συμβουλές για να είσαι υγιής στις διακοπές

Πατούλια Κατερίνα
Το κόλπο με την πετσέτα και 3  ακόμα έξυπνες συμβουλές για να είσαι υγιής στις διακοπές

Γνωρίζεις ότι είναι καλό να φοράς καπέλο όταν είσαι στον ήλιο το καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη περίοδος για δραστηριότητες εκτός σπιτιού και σου έχουμε τις καλύτερες συμβουλές υγείας για να αντιμετωπίσεις τη ζέστη και τον ήλιο.

Προστάτευσε το δέρμα σου με στυλ

Γνωρίζεις ότι είναι καλό να φοράς καπέλο όταν είσαι στον ήλιο το καλοκαίρι. Αλλά, κάποια είδη καπέλων σου προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία από τις ακτίνες του ήλιου. Καλό είναι να αποφύγεις τα καπέλα μπέιζμπολ καθώς καλύπτουν μόνο ένα μικρό μέρος της επιδερμίδας. Από την άλλη, ένα υφασμάτινο καπέλο ηλίου με γείσο είναι πιο αποτελεσματικό ενάντια στις βλαβερές ακτίνες. Απόφυγε και το ψάθινο καθώς αφήνει μικρά κενά. Όσο πιο σκούρο το καπέλο, τόσο μεγαλύτερη προστασία προσφέρει.

Βάλε αντηλιακό σε ευαίσθητα σημεία που οι περισσότεροι ξεχνούν

Και ενώ γνωρίζεις ότι ο δείκτης προστασίας του αντηλιακού σου θα πρέπει να είναι από SPF30 και άνω, ίσως αγνοείς όλα τα σημεία που θα πρέπει να το εφαρμόζεις. Όπως επάνω από τα χείλη, στο επάνω μέρος των αυτιών, στη χωρίστρα των μαλλιών(αν δεν φοράς καπέλο), στα βλέφαρα και στην περιοχή μεταξύ της εσωτερικής γωνίας του ματιού και της γέφυρας της μύτης.

Δροσίσου όχι με κόπο αλλά με τρόπο

Ψάχνεις έναν απλό τρόπο να δροσιστείς γρήγορα; Δημιούργησε τις δικές σου «πετσέτες σπα».

Απλώς βύθισε μία πετσέτα σε καθαρό, παγωμένο νερό και πρόσθεσε μερικές σταγόνες από κάποιο αιθέριο έλαιο της επιλογής σου. Στύψε να φύγει το πολύ νερό, δίπλωσέ την και αποθήκευσέ την σε μία διάφανη σακούλα στο ψυγείο. Την επόμενη φορά που θα νιώσεις ότι ζεσταίνεσαι, βγάλε την αρωματισμένη σου πετσέτα από το ψυγείο και τοποθέτησέ την στο πρόσωπο και τον λαιμό σου για έξτρα δροσιά.

Γίνε δημιουργική την ώρα του φαγητού

Τα λουκάνικα και τα μπιφτέκια αποτελούν εύκολες επιλογές για ψήσιμο, αλλά το ίδιο είναι και τα λαχανικά. Η μελιτζάνα, το κολοκύθι και οι πιπεριές έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και μπορούν να ενυδατώσουν τον οργανισμό σου. Επίσης, αποτελούν και γευστικότατες επιλογές αν τα κάνεις ψητά. Το ίδιο και τα ροδάκινα και ο ανανάς, για τους πιο τολμηρούς.

1691132704869-221182421-ygeia1.jpg