Υπάρχει σοβαρή περίπτωση να πλένουμε λάθος τα εσώρουχά μας όλη μας τη ζωή

Υπάρχει σοβαρή περίπτωση να πλένουμε λάθος τα εσώρουχά μας όλη μας τη ζωή
Pexels

Τι λέει ένας ειδικός και όλα όσα πρέπει να προσέξουμε. 

Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να αλλάζουμε τα εσώρουχά μας κάθε μέρα και να τα πλένουμε καθημερινά για να διατηρούνται καθαρά. Ήξερες όμως ότι ακόμα κι αν τηρείς όλους τους κανόνες πιθανότατα εξακολουθείς να φοράς βρώμικα εσώρουχα; Αυτός είναι ο ισχυρισμός ενός γιατρού και ειδικού υγείας, ο οποίος είπε ότι πολλοί από εμάς δεν πλένουμε τα εσώρουχά μας με τον σωστό τρόπο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν σκοτώνουμε αρκετά βακτήρια άρα δεν καθαρίζονται σωστά.

Η γιατρός Lisa Ackerley, γνωστή και ως The Hygiene Doctor, εξήγησε ότι αν δεν ρυθμίσουμε το πλυντήριό μας σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία, δεν θα σκοτώσει τα βακτήρια, πράγμα που σημαίνει ότι θα εξακολουθούμε να φοράτε βρώμικα εσώρουχα ακόμα και όταν νομίζουμε ότι είναι καθαρά. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι λόγω αυτού, δεν πρέπει να τα βάζουμε για να τα πλύνουμε μαζί με άλλα είδη σπιτιού.

Μιλώντας στη HuffPost το 2019, είπε: «Με τα σουτιέν και τα pants, οτιδήποτε κάτω από τους 60 βαθμούς δεν θα σκοτώσει τα βακτήρια. Μην βάζετε τα εσώρουχα μαζί με τις πετσέτες κουζίνας σε χαμηλή πλύση, γιατί μπορεί να υποστείτε σοβαρή μόλυνση».

Έτσι, όλες εκείνες τις φορές που πλέναμε τα ευαίσθητα ρούχα μας στους 30 ή 40 βαθμούς Κελσίου ή τα βάλαμε μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα μας, στην πραγματικότητα δεν τα καθαρίζατε και πολύ. Και αυτή είναι μία πολύ δυσάρεστη σκέψη, έτσι δεν είναι;

Το ρόφημα που θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς πιο γρήγορα και θα βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σου

Για όσους δεν μπορούν να βάλουν το πλυντήριό τους σε υψηλότερη ρύθμιση για οποιονδήποτε λόγο, δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεται καθώς μπορεί ακόμα να πλένει τα εσώρουχά του με σωστό τρόπο. Αντί λοιπόν, να αυξήσει τις ρυθμίσεις θερμότητας, η Δρ Ackerley προτείνει να προσθέσει ένα απολυμαντικό ρούχων στο φορτίο πλύσης για να αφαιρέσει τα μικρόβια.

Αν τώρα τα ευρήματα περί σωστού πλυσίματος σε έκαναν να πέσεις από τα σύννεφα, μπορεί επίσης να εκπλαγείς όταν μάθεις ότι υπάρχει «λάθος» τρόπος τον οποίο και κάνουν επαναλαμβανόμενα κάποιες γυναίκες αναφορικά με τον τρόπο που σκουπίζονται.

Τα αποτελέσματά έδειξαν ότι το 33 τοις εκατό των γυναικών προτιμούν να σκουπίζονται από πίσω προς τα εμπρός στην τουαλέτα -μια συνήθεια του μπάνιου που θα μπορούσε να τους προκαλέσει επώδυνα προβλήματα. Αν και αυτός ο τρόπος σκουπίσματος είναι πολύ καλός για τους άνδρες, για τις γυναίκες μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει σοβαρή περίπτωση κολλήσουν μια δυσάρεστη μόλυνση.

Δεν είναι το γυμναστήριο, ούτε η υπερβολή: Αυτά είναι τα tips μακροζωίας σύμφωνα με τους Blue Zoners

Ο Δρ Luke Powles, από την Bupa UK, είπε: «Η ουρήθρα και ο πρωκτός μιας γυναίκας βρίσκονται πολύ κοντά, επομένως είναι καλύτερο να σκουπίζεστε από μπροστά προς τα πίσω. Διαφορετικά, θα μπορούσατε να εξαπλώσετε τα βακτήρια από τον πρωκτό στην ουρήθρα. Και η εξάπλωση βακτηρίων στην ουρήθρα μπορεί να οδηγήσει σε ουρολοίμωξη».

pexels-cottonbro-studio-9374646.jpg