Ο λόγος που πρέπει να αποφεύγουμε τα ζεστά ντους μετά την πτήση

Ο λόγος που πρέπει να αποφεύγουμε τα ζεστά ντους μετά την πτήση
Pexels

Αλήθεια, ποιες είναι οι παρενέργειες;

Οι επιβάτες θα πρέπει πάντα να παραλείπουν τα ζεστά ντους μετά την πραγματοποίηση πτήσεων, σύμφωνα με έναν «βετεράνο» αεροπόρο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι, αν σε «βασανίζει» η ιδέα του να κάθεσαι σε ένα κάθισμα γεμάτο με μικρά αόρατα μικρόβια, τότε ένα επιβατικό αεροπλάνο μάλλον δεν είναι το ιδανικό μέρος για εσένα. Όλοι ξέρουμε ότι οι αρμόδιοι υπάλληλοι σπάνια έχουν την ευκαιρία να κάνουν έναν καλό καθαρισμό και απολύμανση, ειδικά σε οικονομικές, μαζικές πτήσεις.

Όλα τα παραπάνω μπορεί να σε πείσουν ότι το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνεις μετά την αποβίβαση από ένα αεροπλάνο, είναι ένα ζεστό ντους και ένα σχολαστικό τρίψιμο με το σφουγγάρι το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με τον Travys Carinci, διευθυντή εξυπηρέτησης πελατών της Qantas, αυτό δεν ισχύει. Ένας τακτικός επιβάτης, συγκεντρώνει σχεδόν 60.000 μίλια πτήσεων τον μήνα στο πλαίσιο της δουλειάς του και έτσι είναι αρκετά καλά ενημερωμένος όσον αφορά τις ταξιδιωτικές συμβουλές.

Ο θυμός μπορεί να είναι το «κλειδί» αν θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου

Για τον Travys, ένα από τα μεγαλύτερα «όχι» είναι το ζεστό ντους μετά την πτήση, επειδή μπορεί να προκληθεί «σοκ» στην επιδερμίδα του. Ο ίδιος δήλωσε στο CN Traveller: «Παραλείπω τα υπερβολικά ζεστά ντους, τα οποία, αν και είναι δελεαστικά μετά από μια μακρά πτήση, είναι ένας σίγουρος τρόπος για να στεγνώσει η επιδερμίδα».

Τα ζεστά ντους δεν μπορούν μόνο να ξηράνουν το δέρμα, αλλά έχουν και άλλες αρνητικές παρενέργειες. Αν πάσχουμε από δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα για παράδειγμα, ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να το επιδεινώσει. Μπορεί επίσης να «φουντώσει» την ακμή, αφαιρώντας τη λιπαρότητα από το δέρμα μας.

Ένα κρύο ντους είναι μια πολύ καλύτερη επιλογή τόσο για το δέρμα μας, όσο και για την αντιμετώπιση του jet lag. Το παγωμένο νερό είναι καλό για την αύξηση της κυκλοφορίας, η οποία μπορεί να χαρίσει μια ωραία λάμψη και να μας δώσει μια μικρή ώθηση ενέργειας.

Όσον αφορά το jet lag, πρόκειται για ένα φαινόμενο που ταλαιπωρεί μεγάλο μέρος όσων ταξιδεύουν σε περιοχές με διαφορετική ζώνη ώρας. Πολλοί άνθρωποι ξυπνούν στη μέση της νύχτας και δεν μπορούν να ξανακοιμηθούν λόγω αυτού, με αποτέλεσμα να αισθάνονται κουρασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ο λόγος που δεν πρέπει να μαγειρεύεις μπέικον στο air fryer δεν έχει να κάνει μόνο με την υγεία

Είναι λογικό ότι ο οργανισμός χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί καθώς βγαίνει εκτός συγχρονισμού από την ξαφνική διαφορά και προκαλείται σωματική και ψυχική καταπόνηση. Εκτός από ένα ωραίο κρύο ντους, η αποφυγή κατανάλωσης υπερβολικής ποσότητας καφεΐνης τη λάθος ώρα της ημέρας είναι ένας τρόπος για να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις της.

pexels-ron-lach-9155584.jpg