Ο λόγος που δεν πρέπει να μαγειρεύεις μπέικον στο air fryer δεν έχει να κάνει μόνο με την υγεία

Ο λόγος που δεν πρέπει να μαγειρεύεις μπέικον στο air fryer δεν έχει να κάνει μόνο με την υγεία
Pexels

Εκτός από τροφική δηλητηρίαση μπορεί να δημιουργηθεί και χάος στην κουζίνα και γενικότερα όλο αυτό μπορεί να μην πάει καθόλου καλά.

Με τις μετοχές του air fryer να ανεβαίνουν συνεχώς και να αποτελεί μία από τις αγαπημένες μας μεθόδους μαγειρέματος, υπάρχουν πάντα κάποια πράγματα που θα πρέπει να προσέχουμε, όπως φυσικά κάνουμε και με κάθε συσκευή.

Σε αυτό το πλαίσιο, ένας ειδικός σε θέματα υγείας και διατροφής, προειδοποίησε για τους ανησυχητικούς κινδύνους από τη χρήση air fryer και σε ό, τι αφορά το μαγείρεμα μπέικον. Η δημοφιλής οικιακή ηλεκτρική συσκευή έχει πολλά πλεονεκτήματα, καθώς μαγειρεύει το φαγητό σε λίγα λεπτά -και είναι μια πιο υγιεινή επιλογή καθώς δεν χρειάζεται να προσθέσουμε λάδι για να το μαγειρέψουμε. Ωστόσο, το ενεργειακά αποδοτικό εργαλείο είναι επίσης επιρρεπές σε κινδύνους.

Ο ύπνος με θερμαινόμενη κουβέρτα μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες για την υγεία

Οι ιδιότητες εξοικονόμησης ενέργειας σε συνδυασμό με την ικανότητά του να τηγανίζει φαγητά που σε νοστιμιά αγγίζουν την τελειότητα καθιστά το ταπεινό air fryer πολύ ελκυστικό. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που πρέπει να αποφύγουμε να τοποθετήσουμε στο πολύτιμο αυτό κουζινικό μηχάνημα καθώς εκτός από χάος στην κουζίνα μπορεί να επηρεάσει και την υγεία μας.

Η διαιτολόγος Brenda Peralta εξήγησε ότι το μπέικον είναι εξαιρετικά λιπαρό και όταν το μαγειρεύουμε σε air fryer, μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα στο σπίτι και να δημιουργήσει πολύ δυσάρεστες οσμές. Ειδικότερα, η ειδικός είπε στο Yahoo: «Είναι ένα λιπαρό φαγητό και όταν μαγειρεύεται σε air fryer, το λίπος μπορεί να στάξει και να προκαλέσει καπνό και δυσάρεστα πιτσιλίσματα».

Ο λόγος για τον οποίο το μαξιλάρι σου κιτρινίζει -και ο ανέξοδος τρόπος να το διορθώσεις

Όπως είναι κατανοητό, όταν το μπέικον είναι άψητο σε ορισμένες περιοχές, κινδυνεύουμε να πάθουμε τροφική δηλητηρίαση. Τα air fryer μπορούν επίσης να γίνουν επικίνδυνα λόγω της συσσώρευσης λίπους μπέικον που οδηγεί σε πολύ καπνό.

Το λίπος του μπέικον εκτοξεύεται στο θερμαντικό στοιχείο του air fryer, με αποτέλεσμα το gadget να αρχίσει να καπνίζει. «Μια λωρίδα μπέικον είναι ένα μικρό και ευαίσθητο φαγητό και μπορεί να είναι δύσκολο να το γυρίσεις ή να το αφαιρέσεις από το καλάθι του air fryer χωρίς να το σπάσεις», πρόσθεσε στη συνέχεια η Peralta.

Υπάρχει σοβαρή περίπτωση να πλένουμε λάθος τα εσώρουχά μας όλη μας τη ζωή

Ένας άλλος ειδικός είπε ότι είναι σημαντικό να πλένουμε τη συσκευή air fryer όσο πιο τακτικά μπορούμε προκειμένου να αποφύγουμε να θέσουμε τον εαυτό μας σε κίνδυνο μόλυνσης των τροφίμων. Σύμφωνα με την Candess Zona-Mendola, συντάκτρια ενός site για την ασφάλεια των τροφίμων και δικηγόρο για μια δικηγορική εταιρεία για την ασφάλεια των τροφίμων, αν φτιάχνεις φαγητό σε βρώμικο air fryer και δεν καθαρίζεις «μεταξύ των χρήσεων», «βάζεις τον εαυτό σου σε πολύ υψηλότερο επίπεδο κίνδυνο μόλυνσης των τροφίμων».

Η μόλυνση των τροφίμων συμβαίνει όταν τα τρόφιμα δεν μαγειρεύονται, ή αποθηκεύονται με ανθυγιεινό τρόπο, επιτρέποντας σε βακτήρια, ιούς και μικρόβια να μολύνουν τις τροφές.

Φυσικά, εάν τρώμε μολυσμένα τρόφιμα, τα συμπτώματα μπορεί να είναι ενοχλητικά και μερικές φορές σοβαρά για την υγεία μας.

pexels-karolina-grabowska-4038776.jpg