Ο απίστευτος λόγος που δεν πρέπει ποτέ να φοράς τις χριστουγεννιάτικες πιτζάμες σου στο κρεβάτι

Ο απίστευτος λόγος που δεν πρέπει ποτέ να φοράς τις χριστουγεννιάτικες πιτζάμες σου στο κρεβάτι
Pexels

Το να ξυπνάς με ακάρεα σκόνης δεν είναι το ιδανικό χριστουγεννιάτικο δώρο, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο ζήτημα που μπορεί να δημιουργηθεί από τις γιορτινές πιτζάμες που μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση.

Το να φορέσεις ένα ζευγάρι χριστουγεννιάτικες πιτζάμες μπορεί να είναι ένας από τους πιο άνετους τρόπους για να περάσεις τη περίοδο αυτή των γιορτών, βάζοντας την άνεση στο επίκεντρο, ενώ παράλληλα προσδίδετε μια χαρούμενη εορταστική ατμόσφαιρα στις γιορτές με τους αγαπημένους σου. Ωστόσο, ένας ειδικός έχει προειδοποιήσει ότι υπάρχουν μερικοί δυσάρεστοι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να φοράς αυτές τις γιορτινές πιτζάμες στο κρεβάτι για να κοιμηθείς, επειδή μπορεί να έχει μυριάδες αρνητικές επιπτώσεις στην υγιεινή του ύπνου και τη συνολική υγεία σου.

Ενώ μπορείς να τις φοράς όλη την ημέρα χωρίς να ανησυχείς, ίσως να θέλεις να επανεξετάσεις αν το ζευγάρι των πρωτότυπων αυτών sleepwear είναι πραγματικά κατάλληλο για να το φορέσεις στο κρεβάτι.

Η εμπειρογνώμονας -Rebecca Swain από την Winston Beds- εξηγεί ότι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι πρέπει να αποφεύγουν να φορούν αυτές τις πρωτότυπες πιτζάμες κατά τον ύπνο είναι ότι το υλικό από το οποίο είναι συχνά κατασκευασμένες δεν είναι πραγματικά κατάλληλο για να φορεθούν στο κρεβάτι. Επειδή είναι πολύ παχύ και βαρύ, μπορεί να οδηγήσει σε πρόκληση πόνου στην επιδερμίδα και να δημιουργήσει μια δυσάρεστη οσμή, η οποία ας είμαστε ειλικρινείς, απλά δεν είναι πολύ χριστουγεννιάτικη.

Το να λες «όχι» σε ανεπιθύμητες εορταστικές προσκλήσεις είναι «καλό για την ψυχική υγεία»

Η Swain προσθέτει: «Ενώ πολλοί από εμάς λατρεύουμε να γινόμαστε γιορτινοί και να φοράμε ασορτί πιτζάμες τα Χριστούγεννα, θέλουμε να δώσουμε μια προειδοποίηση σε όσους τις φορούν για να κοιμηθούν. Αν και μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρηθείτε ζεστοί κατά τη διάρκεια του ψυχρού καιρού, η θερμοκρασία του σώματός μας θα αυξηθεί φυσικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ξεπερνώντας τη βέλτιστη θερμοκρασία ύπνου των 17 έως 19 βαθμών. Το παχύ υλικό μπορεί να δημιουργήσει ένα ιδρωμένο και άβολο περιβάλλον για να κοιμηθείτε, το οποίο μπορεί επίσης να φιλοξενήσει δυσάρεστα ζωύφια όπως τα ακάρεα της σκόνης».

Το να ξυπνάς με ακάρεα σκόνης δεν είναι το ιδανικό χριστουγεννιάτικο δώρο, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο ζήτημα που μπορεί να δημιουργηθεί από τις γιορτινές πιτζάμες που μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση.

Αν η θερμοκρασία του ύπνου ανέβει πολύ ψηλά, τότε θα αρχίσεις να ιδρώνεις για να δροσιστείς, αλλά αυτό μπορεί να δημιουργήσει ένα «εξαιρετικά ανθυγιεινό» περιβάλλον ύπνου και τα υφάσματα που χρησιμοποιούνται συχνά για τις γιορτινές πιτζάμες «μπορεί να προκαλέσουν στο δέρμα μας πόνο και φαγούρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς η θερμοκρασία του σώματός μας αυξάνεται. Αυτό μπορεί να επιδεινώσει το δέρμα και να οδηγήσει σε εξανθήματα».

Οι γυναίκες «κρυώνουν σε πολύ υψηλότερη θερμοκρασία από τους άνδρες» και αυτός είναι ο λόγος

Όχι μόνο αυτό, αλλά μια δυσάρεστη οσμή είναι πιθανό να παραμείνει τόσο στις ίδιες τις πιτζάμες όσο και ενδεχομένως στο υπνοδωμάτιό σου. Αυτό επιδεινώνεται από το γεγονός ότι είναι δύσκολο να πλυθούν οι μυρωδιές από τα φλις υφάσματα, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Τέλος, μπορούν επίσης να προκαλέσουν μακροπρόθεσμη ζημιά στο στρώμα, αν το φοράς στο κρεβάτι, επειδή καθώς ιδρώνεις μέσα στις χοντρές πιτζάμες, τα υγρά μπορούν να διαρρεύσουν στο στρώμα κατά τη διάρκεια της νύχτας, γεγονός που ενδεχομένως να βλάψει το υλικό και να αφήσει κίτρινους λεκέδες, προκαλώντας πολύ πιο γρήγορη φθορά του στρώματος.

Η αντικατάσταση των στρωμάτων κοστίζει ακριβά, οπότε ίσως αξίζει να ενθαρρύνεις και την υπόλοιπη οικογένειά σου να αλλάζει τις άνετες, ασορτί πιτζάμες πριν από τον ύπνο με κάτι πιο δροσερό.

Δεν κινδυνεύεις από αφυδάτωση μόνο το καλοκαίρι! 4 τρόποι να την αποφύγεις

pexels-katia-miasoed-19518405.jpg