4 βασικοί οιωνοί που σας δείχνουν την πόρτα του γιατρού

4 βασικοί οιωνοί που σας δείχνουν την πόρτα του γιατρού

Το σώμα σας έχει τον δικό του τρόπο να σας προειδοποιεί, όταν κάτι πάει στραβά.

Όταν το σώμα μας αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας, υπάρχουν καθαρά σημάδια που μπορεί κάποιος να τα παρατηρήσει με γυμνό μάτι, έτσι ώστε να σπεύσει στον γιατρό και να προλάβει την όποια πάθηση.

Από τα αυτιά και τα φρύδια μέχρι τα δάχτυλα, τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει το σώμα γίνονται εμφανή, αρκεί να ξέρουμε να τα προσέξουμε. Τα τέσσερα σημάδια που ακολουθούν, αποτελούν τις πιο χαρακτηριστικές ενδείξεις προβλημάτων υγείας που μπορεί να αντιμετωπίζει ο οργανισμός μας.

  1. «Τσαλακωμένα» αυτιά: Μελέτες έχουν αποδείξει πως όταν εμφανίζονται διπλώσεις στα αυτιά, ή πιο συγκεκριμένα στο ένα από τα δύο, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για καρδιακά προβλήματα. Γι' αυτό πρέπει να ελέγξετε την πίεση και την χοληστερόλη σας.
  2. Λεπτά φρύδια: Αν οι τρίχες στα φρύδια σας είναι πολύ λεπτές ή/και πέφτουν, αυτό υποδεικνύει πως αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον θυροειδή σας. Οι ορμόνες του θυροειδή ευθύνονται για την καλή υγεία των τριχών του σώματος, γι' αυτό και η αδυναμία τους δείχνει πως ο θυροειδής αντιμετωπίζει προβλήματα. Με ένα απλό τεστ αίματος μπορείτε να μάθετε τι πηγαίνει στραβά.
  3. Μεγάλο στήθος: Το μεγάλο στήθος μπορεί μεν να είναι ιδιαίτερα σεξουαλικό και θελκτικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η υγεία σας δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο. Όσο μεγαλύτερο είναι το στήθος μιας γυναίκας, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος για εμφάνιση διαβήτη τύπου 2. Το μεγάλο ποσοστό λίπους που περιέχεται στο στήθος αυξάνει την πιθανότητα παραγωγής ορμονών που προκαλούν διαβήτη. Γι' αυτό, αν έχετε πολύ μεγάλο στήθος, καλό θα είναι να ελέγξετε τα ποσοστά του ζαχάρου σας.
  4. Μικρός δείκτης χεριού: Αν το δεύτερο δάχτυλό σας (δείκτης) στο χέρι είναι πιο μικρό από το τέταρτο (παράμεσος), τότε έχετε διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξετε αρθρίτιδα ή μυϊκές διαταραχές, σε σχέση με τους άλλους. Όσο μεγαλύτερη η διαφορά μεγέθους τόσο περισσότερες και οι πιθανότητες.