Γιατί δεν πρέπει να σφίγγετε το σουτιέν σας

Γιατί δεν πρέπει να σφίγγετε το σουτιέν σας

Τι προτιμάτε, ένα ανορθωμένο στήθος ή ένα υγιές;

Πολλές γυναίκες νιώθουν σχεδόν εξαρτημένες από το σουτιέν τους, καθώς τις κάνει να νιώθουν πιο θελκτικές, πιο σέξι, άρα και με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Ωστόσο, πίσω από τη βοήθεια που δίνει το σουτιέν στο στήθος, κρατώντας το σταθεροποιημένο και ενισχυμένο, ελλοχεύουν κίνδυνοι που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας, αν το σουτιέν είναι πολύ σφιχτό.

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήγαγε το Harvard University, αποκαλύφθηκε πως αν μια γυναίκα φορά πολύ σφιχτά το σουτιέν της, έχει αυξημένες πιθανότητες να νοσήσει από καρκίνο του μαστού.

Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη, ένα σφιχτό σουτιέν αναστέλλει την κυκλοφορία του αίματος και προκαλεί βλάβες στον ιστό του μαστού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αναστολή της παροχής οξυγόνου και των θρεπτικών στοιχείων στα κύτταρα του μαστού, αφήνοντας τις τοξίνες κολλημένες πάνω τους.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν πως ο κίνδυνος αυτός αυξάνεται στις γυναίκες που έχουν συνηθίσει να φοράνε σφιχτά τα σουτιέν τους για περισσότερες από 12 ώρες την ημέρα, και ειδικότερα σε αυτές που φοράνε σουτιέν κατά τη διάρκεια του ύπνου. Στα πλαίσια αυτής της έρευνας, επίσης, ανακαλύφθηκε πως οι περισσότερες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού προέρχονται από γυναίκες της μεσαίας τάξης οι οποίες έχουν εξαντλητικά ωράρια εργασίας.

Ο υγιεινός τρόπος ζωής, με άσκηση και ισορροπημένη δίαιτα, δεν είναι αρκετός για να αποφευχθεί ο κίνδυνος του καρκίνου του μαστού. Ασχέτως με τους γονιδιακούς παράγοντες, οι επιστήμονες συμβουλεύουν έντονα τις γυναίκες να δίνουν μεγάλη προσοχή στο πως χρησιμοποιούν το σουτιέν τους.