Tα 6 λάθη που κάνουν οι γυναίκες με την υγεία τους

Tα 6 λάθη που κάνουν οι γυναίκες με την υγεία τους

Μάθετε πως να τα αποφύγετε και βελτιώστε τον τρόπο ζωής σας.

Οι γυναίκες έχουμε την φήμη πως είμαστε πιο προσεκτικές στα θέματα υγείας και περιποίησης του εαυτού μας από τους άντρες, αυτό όμως δεν σημαίνει πως είμαστε και αλάνθαστες. Πάνω στην προσπάθειά μας να τηρήσουμε στην εντέλεια όλους τους κανόνες διατροφής, υγείας και άσκησης, πολλές φορές φτάνουμε στα άκρα και αντί για καλό καταλήγουμε να κάνουμε κακό στον εαυτό μας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το περιοδικό Prevention, υπάρχουν 6 γυναικείες συνήθειες που είναι οι πιο κοινές και οι πιο επιβλαβείς για τον οργανισμό μας. Αυτές είναι οι παρακάτω.

1. Η προσκόλληση στη σαλάτα: Μπορεί να πιστεύουμε πως η σαλάτα είναι η πιο υγιεινή επιλογή, ανάλογα με την ποσότητα όμως, ένα μπολ σαλάτας μπορεί να ισοδυναμεί με ένα ολόκληρο μπέργκερ. Οι σος στις σαλάτες είναι κατά πλειοψηφία γεμάτες λιπαρά και άλλα ανθυγιεινά στοιχεία, γι' αυτό αν θέλετε να τρώτε σαλάτες πρέπει να επιλέγετε τα λαχανικά και να χρησιμοποιείτε ελάχιστη έως καθόλου μαγιονέζα ή/και μουστάρδα, καθώς και να αποφεύγετε το τυρί.

2. Η αποφυγή ή η υπερβολικά συχνή χρήση της ζυγαριάς: Μερικές γυναίκες αποφεύγουν τη ζυγαριά όπως ο διάολος το λιβάνι και κάποιες άλλες ζυγίζονται μετά από κάθε γεύμα, ακόμα κι αν αυτό είναι ένα μήλο. Καμία από αυτές τις δύο τακτικές δεν είναι σωστή. Το βάρος μας αλλάζει από μέρα σε μέρα, ακόμα κι από ώρα σε ώρα. Η ιδανική επιλογή είναι να ζυγίζεστε μια φορά τον μήνα και σε πρωινές ώρες, χωρίς ρούχα και αφού έχετε πάει στην τουαλέτα. Μόνο υπό αυτές τις συνθήκες θα δείτε το πραγματικό σας βάρος.

3. Αγνοούμε τον πόνο: Όταν μια γυναίκα έχει να φέρει βόλτα πολλές δουλειές, καριέρα, οικογένεια και ότι άλλο, συχνά δεν δίνει σημασία στους όποιους πόνους μπορεί να νιώσει, θεωρώντας πως είναι αποτέλεσμα των κουραστικών ρυθμών της. Παρότι όμως οι γυναίκες πηγαίνουν πιο συχνά στον γιατρό απ' ότι οι άντρες, είναι αυτές που παραμελούν περισσότερο τον εαυτό τους σε θέματα υγείας. Γι' αυτό και την επόμενη φορά που θα νιώσετε έναν έντονο πόνο, μην τον αγνοήσετε.

4. Υπερβολική χρήση φακών επαφής: Υπό συγκεκριμένες συνθήκες, όπως όταν βρίσκεστε σε ξηρά κλίματα ή όταν είστε άρρωστες, είναι ασφαλέστερο να φοράτε τα γυαλιά σας παρά τους φακούς επαφής. Επιπλέον, όταν τα μάτια στεγνώνουν λόγω του κλίματος του χώρου, οι φακοί γίνονται εστία μικροβίων και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή μόλυνση. Γι' αυτό και οι γιατροί συμβουλεύουν να τους βγάζετε και να φοράτε αμέσως γυαλιά, σε κάθε περίπτωση.

5. Ανεπάρκεια ύπνου: Οι περισσότερες γυναίκες δεν κάνουν έναν ικανοποιητικό ύπνο και κοιμούνται λιγότερο από 7 ώρες την ημέρα. Αυτή η συνήθεια επηρεάζει την ικανότητα του σώματος να καίει το λίπος και είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για την υγεία. Γι' αυτό πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση καφεΐνης, αλκοόλ και οτιδήποτε άλλου μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στον ύπνο.

6. Η παρέα με φίλους που έχουν κακές συνήθειες: Οι γυναίκες τείνουν να ακολουθούν τις συνήθειες των καλύτερών τους φίλων ή ακόμα και των συντρόφων τους. Το περιβάλλον γύρω σας μπορεί να σας επηρεάσει αρνητικά, γι' αυτό πρέπει να έχετε πίστη στον εαυτό σας και να μην υποκύπτετε στις κακές συνήθειες των άλλων, όταν αυτές έχουν αρνητικά αποτελέσματα για την υγεία σας.