4 τρόποι για να παραμείνετε υγιείς στη δουλειά

4 τρόποι για να παραμείνετε υγιείς στη δουλειά

Οι πειρασμοί και οι παγίδες στον χώρο εργασίας είναι πολλές, υπάρχουν όμως τρόποι για να μείνετε μακριά τους.

Κάθε μέρα περνάτε πολύ χρόνο καθισμένοι στο γραφείο στη δουλειάς σας, αγχώνεστε με τις υποχρεώσεις που έχετε και καταναλώνετε ένα σωρό σνακ, λιπαρά και ανθυγιεινά στη πλειοψηφία τους. Αυτές είναι μερικές μόνο από τις κακές συνήθειες της καθημερινότητας, οι οποίες επηρεάζουν σημαντικά την υγεία σας.

Εξαιτίας λοιπόν του μεγάλου χρονικού διαστήματος που περνάμε στον εργασιακό μας χώρο, γίνεται σχεδόν υποχρεωτική η ανάγκη να κάνουμε ταυτόχρονα πολλές δραστηριότητες με υγιεινό χαρακτήρα κατά τη διάρκεια του οχταώρου μας. Μπορεί στην αρχή να είναι δύσκολο, καθώς έχουμε συνηθίσει στον ανθυγιεινό τρόπο ζωής και αυτές οι συνήθειες δεν αλλάζουν εύκολα, αν όμως πείσετε τον εαυτό σας να μπει σε πρόγραμμα, οι θεαματικές αλλαγές που θα δείτε στο σώμα σας θα σας κρατήσουν στον σωστό δρόμο.

  1. Άσκηση: Η άσκηση είναι ένας καλός τρόπος για να χαλαρώσετε σώμα και πνεύμα. Ψάξτε ένα γυμναστήριο που να βρίσκεται κοντά στη δουλειά σας και επιλέξτε την κατάλληλη ώρα για να το επισκέπτεστε ανάλογα με τα ωράριά σας, είτε νωρίς το πρωί πριν πάτε στη δουλειά είτε μόλις τελειώσετε.
  2. Αποφύγετε το στρες: Το στρες μπορεί να έρθει από παντού, από την πίεση που σας ασκούν τα αφεντικά, τα deadlines, τα meetings κλπ. Εκτός από την αρνητική επίδραση που έχει στην παραγωγικότητά σας, το στρες μπορεί να προκαλέσει και σωματική κόπωση.
  3. Μείνετε μακριά από το γραφείο σας: Μια πρόσφατη μελέτη που έγινε λίγο πριν μπει το 2012, έδειξε πως η συνεχής παραμονή στο γραφείο μπορεί όχι μόνο να προκαλέσει στρες αλλά και να οδηγήσει σε έναν πρώιμο θάνατο. Προσπαθήστε να μένετε μακριά από το γραφείο σας όσο πιο συχνά μπορείτε, είτε περπατώντας μέσα στο γραφείο είτε βγαίνοντας για λίγο έξω να κάνετε έναν ολιγόλεπτο περίπατο.
  4. Έχετε πάντα πάνω σας υγιεινά σνακ: Κρατήστε την ενέργειά σας όσες ώρες κι αν δουλεύετε, έχοντας μαζί σας υγιεινά σνακ γεμάτα πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, όπως ξηρούς καρπούς, φρούτα και γιαούρτι.