13 τροφές που θα θωρακίσουν τον οργανισμό σας

Γωγώ Φούντα
13 τροφές που θα θωρακίσουν τον οργανισμό σας

Πιο ευεργετικές ακόμα και από φάρμακα.

Είναι δυνατόν κάποιες τροφές να συνδυάζουν τη γεύση αλλά και τις ευεργετικές ιδιότητες; Κι όμως γίνεται! Υπάρχει τεράστια ποικιλία τροφών οι οποίες θωρακίζουν τον οργανισμό και επιπλέον μπορούν να αντικαταστήσουν πολλά φάρμακα, τα οποία δεν είναι πάντα ό, τι καλύτερο για τον οργανισμό. Δείτε παρακάτω 13 από αυτές οι οποίες διαθέτουν, χωρίς υπερβολή, θεραπευτικές ιδιότητες.

1.Κεράσια: Σύμφωνα με έρευνες, ένα κομμάτι από μία τάρτα κεράσι μπορεί να είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από μία ασπιρίνη σε ότι έχει να κάνει με τις φλεγμονές που μπορεί να αντιμετωπίσουμε. Επίσης, μόλις 2 κουταλιές της σούπας χυμός κεράσι καθημερινά μπορεί να έχει εκπληκτικά αποτελέσματα. Τα γλυκά κεράσια είναι επίσης πολύ αποτελεσματικά.

2.Βατόμουρα, 3. Σμέουρα, 4. Μούρα, 5. Φράουλες: Η μεγάλη αυτή οικογένεια φρούτων περιέχει τις ίδιες καταπραυντικές ουσίες.

6.Σέλινο και σπόροι σέλινου: Πάνω από 20 αντιφλεγμονώδεις ουσίες βρέθηκαν στο σέλινο και τους σπόρους του, ανάμεσά τους και μία ουσία η οποία λέγεται απιγενίνη η οποία είναι ίσως η πιο ισχυρή αντιφλεγμονώδης ουσία. Μην ξεχνάτε να προσθέτετε σέλινο στις σούπες σας, ή να το χρησιμοποιείτε αντί για αλάτι.

7.Τζίντζερ: Το τζίντζερ μειώνει τα επίπεδα της προσταγλαδίνης στο σώμα η οποία προκαλεί τον πόνο. Μάλιστα στην Ινδία χρησιμοποιείται για να θεραπεύσει πόνους και φλεγμονές. Ινδοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι όταν κάποιος ασθενής είχε μυικούς πόνους και του έδιναν τζιντζερ, παρουσίαζε αμέσως εμφανή βελτίωση. Η προτεινόμενη δοσολογία ημερησίως είναι 500 έως 1.000 milligram. Αν κάνετε κάποια θεραπεία με φάρμακα, δώστε προσοχή γιατί υπάρχει περίπτωση αντίδρασης.

8.Κουρκούμι: Το κουρκούμι είναι το κίτρινο μπαχαρικό που χρησιμοποιείται στο Ινδικό κάρυ και αποδεδειγμένα έχει πιο δυνατή δράση από τα στεροειδή φάρμακα, σε ότι έχει να κάνει με φλεγμονές. Η προτεινόμενη δοσολογία είναι 1.500 γραμμάρια ημερησίως.

9.Σολωμός, 10. Σκουμπρί, 11. Ρέγγα: Πλούσια σε λιπαρά ψάρια περιέχουν πολλά θρεπτικά έλαια. Τα Ω3 λιπαρά παρέχουν στον οργανισμό μία ουσία σαν ορμόνη η οποία μειώνει τον πόνο και τις φλεγμονές. Τα λιπαρά που προέρχονται από τα ψάρια, δρουν κατευθείαν στο ανοσοποιητικό σύστημα καταστέλλοντας μέχρι και 55% την απελευθέρωση των κυτταροκίνων οι οποίες είναι υπεύθυνες για την καταστροφή των αρθρώσεων.

12.Σπόροι λιναριού: Οι φρέσκοι σπόροι λιναριού περιέχουν μεγάλη ποσότητα λιπαρών οξέων όπως τα Ω3.

13.Ωμά καρύδια και καρυδέλαιο: Περιέχουν και αυτά Ω3 λιπαρά οξέα τα οποία καταπολεμούν τον πόνο και τις φλεγμονές.