Οι μεγάλες αλήθειες που αποκαλύπτουν τα νύχια για την υγεία μας (και που ούτε φανταζόσασταν)

Οι μεγάλες αλήθειες που αποκαλύπτουν τα νύχια για την υγεία μας (και που ούτε φανταζόσασταν)

Σύμφωνα με έρευνες, τα νύχια μας, τόσο των χεριών όσο και των ποδιών, είναι η πρώτη ένδειξη όταν κάτι δεν πάει καλά με τον οργανισμό μας.

  • Τα εύθραυστα νύχια για παράδειγμα, μπορεί απλά να οφείλονται στη χρήση απορρυπαντικών χωρίς γάντια, πολύ ζεστού νερού ή ασετόν. Κάποιες φορές όμως τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά καθώς μπορεί να φανερώνουν δυσλειτουργία του θυροειδούς, αναιμία λόγω έλλειψης σιδήρου, δερματολογική πάθηση ή μία λοίμωξη.
  • Οι σκουρόχρωμες κηλίδες, όπως κίτρινοι, καφέ ή μαύροι κύκλοι μπορεί να οφείλονται σε κάποια βλάβη των κυττάρων όπως είναι το μελάνωμα ενώ οι λευκές γραμμές που εμφανίζονται πολύ συχνά μπορεί να μην είναι τόσο αθώες όσο πιστεύατε. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να φανερώνουν πρόβλημα στα νεφρά, ιδίως όταν συνοδεύονται από την αίσθηση συνεχούς κούρασης.
  • Τα κίτρινα νύχια μπορούν να οφείλονται είτε στη συχνή χρήση βερνικιών, είτε στο κάπνισμα, το οποίο είναι γνωστό ότι εκτός από τα δόντια κιτρινίζει τα νύχια και τα δάχτυλα, είτε στον ίκτερο. Αρμόδιος φυσικά για να σας λύσει το πρόβλημα είναι ο γιατρός σας και μόνο αυτός. Ένα ακόμα σημάδι είναι και το κίτρινο χρώμα στο ασπράδι του ματιού.
DPG Network