Αποτοξίνωση: Γιατί είναι καλή ιδέα να την δοκιμάσετε;

Αποτοξίνωση: Γιατί είναι καλή ιδέα να την δοκιμάσετε;

Μπείτε σε πρόγραμμα και δείτε το δέρμα, το σώμα και τον μεταβολισμό σας να αλλάζουν!

Έχει περάσει πάνω από μήνας από τις κραιπάλες των γιορτών και, αν δεν το έχετε ήδη επιχειρήσει, ίσως είναι μία καλή ευκαιρία να κάνετε μία φυσική θεραπεία λάμψης και επιτάχυνσης του μεταβολισμού σας. Ο καλύτερος τρόπος για να το επιτύχετε είναι ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης.

Η αποτοξίνωση, εκτός από το ότι κάνει το δέρμα μας νεανικότερο και πιο φρέσκο και λαμπερό, μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, ενώ ενδυναμώνει τον οργανισμό. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής βοηθάει να γεμίσουμε το σώμα μας με τοξίνες (που απαντώνται σε όλες τις επεξεργασμένες τροφές) με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται συκώτι και νεφρά, και να μειώνεται η απόδοση του οργανισμού μας.

Μία δίαιτα αποτοξίνωσης αποφορτίζει τον οργανισμό μας, αφού η αποχή από συγκεκριμένες τροφές σημαίνει και αποχή από βλαβερές ουσίες, όπως τα λίποη, η ζάχαρη, η γλουτένη κ.α., ενώ επιταχύνει τον μεταβολισμό μιας και τα θρεπτικά συστατικά που μας επιβάλλει επιταχύνουν την αποβολή τοξινών από το σώμα μας και ενθαρρύνουν την ανανέωση των κυττάρων. Η ανανέωση είναι αυτή που βελτιώνει την υγεία μας και μας κάνει να φαινόμαστε πιο ξεκούραστες και νεότερες. Για να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, βέβαια, η αποτοξίνωση προϋποθέτει την αποφυγή του καπνίσματος, της κατανάλωσης αλκοόλ, των φαρμάκων ευρείας χρήσης (φυσικά, αν είστε σε φαρμακευτική αγωγή θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας) και της καφεΐνης.

Επειδή με την αποβολή των τοξινών υπάρχει περίπτωση να προκληθούν κόπωση ή μυϊκοί πόνοι καθώς και αλλαγές στη διάθεσή σας και πονοκέφαλος, καλό είναι να επιλέξετε να την κάνετε μία περίοδο χωρίς πολλή δουλειά και κοινωνικές υποχρεώσεις. Εάν εργάζεστε, επιλέξτε να ξεκινήστε μία Παρασκευή, ώστε οι πρώτες ημέρες να είναι Σαββατοκύριακο και αν μην νιώσετε κόπωση στο γραφείο.

Διαβάστε ακόμα:
04/02: Παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου: Πώς να προστατευτείτε από το μεγαλύτερο εχθρό
5 tips για να χαλαρώνετε και να έχετε έναν ποιοτικό ύπνο
Πράσινο Τσάι: Είναι τελικά τόσο θαυματουργό; Ποια τα οφέλη του στην υγεία μας;