Μπορεί ο βελονισμός να βοηθήσει με τις εποχικές αλλεργίες;

Μπορεί ο βελονισμός να βοηθήσει με τις εποχικές αλλεργίες;

Νέες έρευνες λένε ότι η συγκεκριμένη μορφή θεραπείας μπορεί να μας ανακουφίσει από τα δυσάρεστα συμπτώματα

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε σε ετήσιο ιατρικό έντυπο, ο βελονισμός μπορεί να μας βοηθήσει να ανακουφιστούμε από τα συμπτώματα των εποχικών αλλεργιών. Παρόλα αυτά, ο βαθμός στον οποίο αυτός ανακουφίζει ακόμα δεν έχει υπολογιστεί.

Η έρευνα χρησιμοποίησε 422 ανθρώπους, μεταξύ 16 και 45 ετών, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε διάφορες μορφές θεραπείας, επί 8 εβδομάδες, για δύο σεζόν αλλεργιών σε έξαψη. Από τους συμμετέχοντες, 212 υπέστησαν βελονισμό, σε συνδυασμό με την λήψη αντιαλλεργικών φαρμακευτικών ουσιών, οι 102 ψεύτικο βελονισμό- placebo και οι 108 μόνο φαρμακευτική αγωγή με κορτικοστεροειδή. Μέχρι το τέλος της περιόδου έρευνας, οι συμμετέχοντες της πρώτης ομάδας (που έκαναν βελονισμό αλλά πήραν και φαρμακευτική αγωγή) είχαν την μεγαλύτερη βελτίωση, αλλά και την καλύτερη ποιότητα ζωής, σε σύγκριση με τους άλλους.


Οι ειδικοί οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που δεν παίρνουν χρόνια θεραπευτική αγωγή για τις αλλεργίες τους μπορούν να ωφεληθούν από τον βελονισμό ενώ συνιστούν, σε περίπτωση που η αγωγή δεν αρκεί, τα άτομα με εποχικές αλλεργίες να μην διστάσουν να καταφύγουν και σε αυτή την μορφή θεραπείας.

Διαβάστε ακόμα:
Γιατί οι γυναίκες βλέπουν περισσότερους εφιάλτες;
Χειμερινή γρίπη: Τα 5 σημάδια ότι πρέπει να μείνετε σπίτι σας
Μάθετε πώς ο έρωτας δρα υπέρ της μακροζωίας και της διατήρησης της νεανικότητά σας!