(Για) Να τα εκατοστήσετε!

(Για) Να τα εκατοστήσετε!

Απλά κόψτε τις κακές συνήθειες.

Πρόσφατη έρευνα από Δανούς επιστήμονες κατέλειψε στο συμπέρασμα ότι όσοι έχουν γεννηθεί μετά το 2000, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να ζήσουν μέχρι τα 100! Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά μας θα έχουν προσδόκιμο ζωής 20 χρόνια παραπάνω απ΄ότι εμείς.

Αν τώρα αναρωτιέστε πως θα καταφέρετε να ...καλύψετε λίγο τη διαφορά και να χαρείτε λίγο περισσότερο τα παιδάκια σας (και τα παιδάκια τους) υπάρχει λύση και μάλιστα εμπεριστατωμένη, από τον καθηγητή Walter Bortz του Πανεπιστημίου του Stanford. Ποια είναι; Να κόψετε τις κακές συνήθειες. Φυσικά η τύχη και τα γονίδια παίζουν πρωταρχικό ρόλο, αλλά αυτά δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε.

Τι μπορούμε εμείς να κάνουμε; Καταναλώνετε άφθονα φρούτα και λαχανικά (+5χρόνια), προσπαθήστε να δουλεύετε έως πέντε μέρες την εβδομάδα (+2-4χρόνια), ελαττώστε το άγχος σας (+6 χρόνια).

Επίσης, προσπαθήστε να κοιμάστε επτά με οκτώ ώρες ημερησίως (+2 χρόνια), αποκτήστε χόμπυ που θα σας χαλαρώνει και θα σας γεμίζει ικανοποίηση (+2 χρόνια). Ασχοληθείτε σχολαστικά με την υγιεινή του στόματος σας διότι απομακρύνοντας τα μικρόβια, ελαττώνετε τις πιθανότητες να πάθετε μόλυνση και κατ΄επέκταση, τις πιθανότητες καρδιαγγειακών νοσημάτων (+6,4 χρόνια).

Το καλύτερο, το αφήσαμε για το τέλος. Κάντε άφθονο σεξ (+ 3-5 χρόνια), με το οποίο όχι μόνο θα καίτε 2οο θερμίδες κάθε φορά, θα απαλλάσσεστε από το στρες και θα γεμίζετε τον οργανισμό σας με ορμόνες που σας κάνουν να αισθάνεστε καλά, όπως η ωκυτοκίνη.