Το Καλοκαίρι κάνει καλό στην υγεία!

Το Καλοκαίρι κάνει καλό στην υγεία!

Πώς ο οργανισμός μας επωφελείται από την ωραιότερη εποχή του χρόνου

Εκτός από τα παχυντικά παγωτά και τα εγκαύματα από τον ήλιο, το καλοκαίρι λίγα είναι τα πράγματα που μας απασχολούν.
Και, αν εξαιρέσουμε τους παραπάνω (γλυκούς) περιορισμούς, η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι μόνο καλό κάνει στην υγεία μας και μπορούμε, πάντα, να απολαύσουμε τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στον οργανισμό μας. Αυτά είναι μερικά από τα αγαπημένα μας.

1) Διακοπές
Φυσικά, μπορούμε να κάνουμε διακοπές οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου αλλά το ακλοακίρι οι παραλίες μας καλούν και, η ανταπόκριση σε αυτό το κάλεσμα μπορεί να είναι από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας. Οι καλοκαιρινές διακοπές μειώνουν το στρες και μας φτιάχνουν τη διάθεση- ακόμα και μετά την επσιτροφή μας στην καθημερινότητα. Ακόμα, σύμφωνα με τις έρευνες, μας προστατεύουν από καρδιαγγειακά νοσήματα.


2) Αποτοξίνωση
Η αλήθεια είναι ότι, ειδικά στη χώρα μας, ο υδράργυρος το καλοκαίρι φτάνει στα ύψη. Αλλά, με εξαίρεση τις μέρες του καύσωνα, που ακόμα και το να βγούμε από την πόρτα μας είναι επικίνδυνο, η άσκηση σε υψηλές θερμοκρασίες μας κάνει να υδρώνουμε περισσότερο με αποτέλεσμα να απομακρύνονται οι τοξίνες αλλά και να μειώνονται οι πιθανότητες φλεγμονών, αφού ο ιδρώτας κρατάει το δέρμα μας ασφαλές από βακτήρια και ανοίγει τους πόρους, βελτιώνοντας την ακμή.


3) Κολύμπι
Επωφεληθείτε από την ευκαιρία να κολυμπάτε, καθημερινά, στη θάλασσα αφού το κολύμπι βελτιώνει την κατάσταση των μυών όλου του σώματος- γεγονός ιδιαίτερα θετικό για τους ανθρώπους που πάσχουν από αρθρίτιδα. Ακόμα, αυτός ο τρόπος γυμναστικής μας φτιάχνει τη διάθεση και μπορεί να καταπολεμήσει την κατάθλιψη.

Διαβάστε ακόμα:
Θερμοπληξία: Πώς θα προστατευθούμε
Γροθιά στο άγχος: Οι τροφές που θα σας απαλλάξουν από το στρες
Το 12% των γυναικών είναι αλλεργικές στο σπέρμα!