Έρευνα: Θηλασμός vs παχύσαρκα παιδιά

Έρευνα: Θηλασμός vs παχύσαρκα παιδιά

 Έξι μήνες θηλασμού μειώνουν τον κίνδυνο τα παιδιά να γίνουν παχύσαρκα

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη από την Ιαπωνία αν οι μανούλες θηλάσουν τα παιδιά του για έξι μήνες κάνουν ένα μεγάλο δώρο στα παιδιά τους αφού μειώνουν τις πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκα.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές πραγματοποίησαν μια μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 43.000 παιδιά. Περίπου το 20% των παιδιών που συμμετείχαν στην έρευνα θήλασαν αποκλειστικά για έξι μήνες.

Όπως διαπιστώθηκε, ο αποκλειστικός θηλασμός για τους πρώτους έξι ή επτά μήνες της ζωής τους, σε σύγκριση με το τάισμα με το μπιμπερό, οδήγησε σε μειωμένο κίνδυνο του υπερβολικού βάρους και παχυσαρκίας μεταξύ των παιδιών ηλικίας 7-8.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες πρέπει να θηλάζουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ακόμη και αν είναι λιγότερο της μόδας από ό, τι ήταν κάποτε

Στην ηλικία των επτά, τα παιδιά που θηλάζουν, έχουν 15% λιγότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαρα και το 45% λιγότερες πιθανότητες να έρθουν αντιμέτωπα με την παχυσαρκία.

Στην ηλικία των οκτώ, τα παιδιά που θήλαζαν έχουν παρόμοιες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαρα ενώ το ποσοστό να έρθουν αντιμέτωπα με την παχυσαρκία είναι ακόμα χαμηλότερο της τάξεως του 55%.


Διαβάστε επίσης:

Ερευνα: Χορεύοντας τανγκό μπορείτε να απομακρύνετε τη νόσο του Πάρκινσον

Το κάμπινγκ μπορεί να θεραπεύσει την αϋπνία σας;