Χαλάρωσε το στήθος μετά το θηλασμό: Υπάρχει λύση στην πλαστική χειρουργική;

Χαλάρωσε το στήθος μετά το θηλασμό: Υπάρχει λύση στην πλαστική χειρουργική;

Ο χειρουργός Γιώργος Σκούρας λύνει όλες σας τις απορίες

Είναι πολύ σύνηθες το φαινόμενο μετά τον θηλασμό οι γυναίκες να έρθουν αντιμέτωπες με την μείωση αλλά και χαλάρωση του στήθους τους. Μάλιστα πολλές γυναίκες είναι πολύ δυσαρεστημένες με το αποτέλεσμα αυτό αλλά φοβούνται να κάνουν αυξητική στήθους στο ενδεχόμενο να ξανακάνουν παιδί και να το θηλάσουν. Ο πλαστικός χειρουργός Γιώργος Σκούρας μίλησε στο Queen.gr για την πλαστική στήθους και τον θηλασμό.

skouras


Μετά τον θηλασμό σε κάποιες γυναίκες παρατηρείτε μείωση του στήθους. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Kατά την περίοδο του θηλασμού το στήθος της γυναίκας μεγαλώνει επειδή υπερτρέφεται ο μαζικός αδένας και παράγει γάλα. Μετά το θηλασμό ο μαζικός αδένας ατροφεί, οπότε μειώνεται και ο μαστός σε μέγεθος. Η διαδικασία αυτή της αύξησης και επακόλουθης μείωσης του μεγέθους του μαστού προκαλεί συχνά χαλάρωση του στήθους της γυναίκας.

Επιτρέπετε σε μια γυναίκα που θέλει να γίνει μητέρα να κάνει προσθετική στήθους;

Μια γυναίκα που σκέφτεται να γίνει μητέρα μπορεί άφοβα να υποβληθεί σε αυξητική μαστού. Καλό είναι ,βέβαια, η τομή να γίνεται στην υπομάστιο αύλακα, γιατί στην περίπτωση αυτή ο μαζικός αδένας δεν τραυματίζεται καθόλου κατά την επέμβαση. Επομένως, η γυναίκα μπορεί να θηλάσει φυσιολογικά, ενώ μπορεί να υποβληθεί κανονικά και σε μαστογραφία όποτε το θελήσει

Ποια τεχνική είναι η πλέον σωστή για την ανόρθωση; Πόσο διαρκεί και τι κόστος έχει;

Η τομή που χρησιμοποιείται για την ανόρθωση μαστού έχει το σχήμα του ανεστραμμένου Τ. Το σχήμα αυτό έχει την έννοια ότι διορθώνει τη χαλάρωση σε 2 άξονες, δηλαδή έναν οριζόντιο και έναν κάθετο. Υπάρχουν και άλλες τεχνικές , όμως προσφέρουν συνήθως βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα, δηλαδή σύντομα επανέρχεται η πτώση. Το κόστος της επέμβασης κυμαίνεται στα 3500 -4000 ευρώ.


Σε περίπτωση που εκτός από χαλάρωση υπάρχουν και ραγάδες στο στήθος αυτές μπορούν να εξαφανιστούν μετά την πλαστική;

Οι ραγάδες που εξαφανίζονται είναι αυτές που βρίσκονται κάτω από το επίπεδο της θηλής .