Το γάλα στην εγκυμοσύνη ψηλώνει τα παιδιά ακόμα και στην εφηβεία

Το γάλα στην εγκυμοσύνη ψηλώνει τα παιδιά ακόμα και στην εφηβεία

Μια νέα έρευνα διαπιστώνει τα οφέλη του γάλατος στο έμβρυο

Μια σειρά από προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει πως αν οι μέλλουσες μητέρες πίνουν γάλα τότε τα μωρά έχουν την τάση να ζυγίζουν περισσότερο και να αναπτυχθούν πιο γρήγορα. Τώρα μια νέα μελέτη διαπιστώνει ότι τα οφέλη του γάλατος διαρκούν μέχρι και την ενηλικίωση των παιδιών.

Συγκεκριμένα, αν η μητέρα έπινε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης 150ml γάλα την ημέρα τότε τα παιδιά έχουν την τάση είναι ψηλότερα ενώ επίσης παρατηρήθηκε ότι στο τέλος της εφηβείας τους αυτά τα παιδιά είχαν υψηλότερα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα τους , γεγονός που υποδηλώνει ότι είχαν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν διαβήτη τύπου δύο.

Μια ομάδα επιστημόνων που παρακολούθησαν μωρά που γεννήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ογδόντα, διαπίστωσαν το ύψος τους κατά τη διάρκεια της εφηβείας είχε άμεση σχέση με το πόσο το μητρικό γάλα κατανάλωνε η μητέρα τους από τότε που ήταν έγκυος. Τα μωρά μετρήθηκαν- μήκος και βάρος- όταν γεννήθηκαν και στη συνέχεια μετά από περίπου 20 χρόνια.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, που δημοσιεύονται στο περιοδικό European Journal of Clinical Nutrition , υποστηρίζουν ότι οι έφηβοι και των δύο φύλων ήταν γενικά ψηλότεροι στην περίπτωση που οι μητέρες τους είχαν πιει πάνω από 150 ml την ημέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης , σε σύγκριση με τα παιδιά που γεννήθηκαν από οι γυναίκες που έπιναν λιγότερο από αυτή την ποσότητα.

Διαβάστε επίσης:

Ήρθε το "έξυπνο δόντι" που μαρτυρά τι πίνετε, τι τρώτε αλλά και πόσο καπνίζετε

Χαλάρωσε το στήθος μετά το θηλασμό: Υπάρχει λύση στην πλαστική χειρουργική;